Koronavirüs geçim derdini yeniden gündeme getirdi! Faturalar nasıl ödenecek?

Koronavirüs salgını nedeniyle iş yerleri kapatılırken vatandaşlar doğalgaz ve elektrik borçlarını ödemekte zorluk yaşamaya başladı.

Koronavirüs geçim derdini yeniden gündeme getirdi! Faturalar nasıl ödenecek?

GERÇEK GÜNDEM- MERVE ÇOBAN / Koronavirüs salgını nedeniyle iş yerleri kapatılırken vatandaşlar doğalgaz, elektrik ve banka borçlarını ödemekte sıkıntı yaşıyor. Su faturaları belediyeler tarafından ertelenirken elektrik ve doğalgaz firmalarından açıklama gelmedi.

Pandemi seviyesine ulaşan koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada önlemler artırıldı.

Salgın ile birlikte bazı ürünlerin fiyatı artarken iş yerlerinin kapatılması ile birlikte vatandaşların ekonomik sorunları yeniden baş gösterdi.

Okulların, tüm kursların tatil edilmesinin ardından dün gece yarısı itibariyle tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durduruldu.

Çok sayıda vatandaş koronavirüs tedbirleri nedeniyle evlerine kapanırken geçim sıkıntısı yaşamaya başladı. Bazı belediyeler su faturaları nedeniyle 2 ay hizmetin kesilmeyeceğini açıklarken elektrik ve doğalgaz için şirketlerden açıklama gelmedi.

Sosyal medyada paylaşım yapan bazı kullanıcılar borçları nedeniyle doğalgazlarının kesildiğini ifade etti.

İşte koronavirüsün ekonomik etkisine dikkat çeken bazı paylaşımlar:

Koronavirüs geçim derdini yeniden gündeme getirdi! Faturalar nasıl ödenecek? - Resim : 2

Koronavirüs geçim derdini yeniden gündeme getirdi! Faturalar nasıl ödenecek? - Resim : 3

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Elektrik Salgın