TÜPRAŞ işçilerinden rafineriyi terk etmeme kararı

TÜPRAŞ işçileri, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalanana kadar iş yerini terk etmeme kararı aldı.

TÜPRAŞ işçilerinden rafineriyi terk etmeme kararı

TÜPRAŞ’ın Aliağa, Kocaeli, Kırıkkale ve Batman rafinerilerinde çalışan işçiler, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalanana kadar iş yerini terk etmeme kararı aldı.

Koç Holding'e bağlı TÜPRAŞ ile Petrol-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri çıkmaza girince İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman rafinerilerinde çalışan 4 bin 300 işçi ve sendika temsilcisi fabrikayı terketmeme kararı aldı.

Petrol İş Sendikası ile TÜPRAŞ yönetimi arasında devam eden TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine süreç yüksek hakeme taşındı.

TÜPRAŞ yönetiminin 3 yıllık sözleşme süresi, vardiya sisteminin değiştirilmesi, mazeret izinlerinin azaltılması ve bunlara bağlı olarak düşük zam teklifine karşı sendika bu maddelerde pazarlık yapmayacağını bildirdi.

TÜPRAŞ, grevin yasak olduğu işkolunda faaliyet gösterdiğinden dolayı, sözleşme süreci Yüksek Hakem Kurulu’na (YHK) intikal etti. İşçiler, YHK’nın gelecek hafta, işverenin taleplerini gözeterek sözleşmeyi imzalamasını bekliyor.

Petrol İş Sendikası bugün İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman rafinerilerinde çalışan 4 bin işçi ile eylem yapma kararı aldı. Rafineride çalışan 1800 işçi, saat 16.00’da mesai bitiminde eyleme başladılar ve diğer vardiyalarda çalışan işçilerin de tesislere girmesiyle eylemin büyümesi bekleniyor.

Etiketler
Toplu İş Sözleşmesi