TÖS’ün ilk Genel Başkanı hayatını kaybetti

Türkiye Öğretmenler Sendikası'nın ilk genel başkanı Feyzullah Ertuğrul, bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

TÖS’ün ilk Genel Başkanı hayatını kaybetti

Türkiye Öğretmenler Sendikası’nın ilk genel başkanı Feyzullah Ertuğrul, bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

FEYZULLAH ERTUĞRUL KİMDİR?

Köy Enstitüsü mezunu Ertuğrul 1967’de Gazi Eğitim Enstitüsü Pedagoji Bölümü’nü bitirdi. 1969 yılında kurulan Türkiye Öğretmenler Sendikası’nın (TÖS) kuruculuğunda aktif rol aldı.

1967’de TÖS başkanlığına seçilen ve başkanlığa seçilmesinden kısa bir süre sonra ilköğretim müfettişliğine son verilen Ertuğrul, Elazığ’a sürgüne gönderildi. Müfettişlikten öğretmenliğe dönen yazar, burada 3-4 ay çalıştıktan sonra istifa etti. Hacettepe Üniversitesi’nden Nusret Fişek’in desteğiyle 1968-1974 yılları arasında halk eğitimi uzman kadrosunda çalışan Ertuğrul, bir süre Anafartalar Lisesi’nde Türkçe öğretmenliği yaptı ve 1974’te oradan emekli oldu.

1981’de askerî mahkemede TÖB-DER davasından yargılanıp beraat eden Ertuğrul, 1989-1990 yılları arasında ise Eğitimciler Derneği’nin genel başkanlığını yaptı.

Etiketler
Hastane Öğretmen Sendika Türkiye