Selçuk Üniversitesi'nden tepki çekecek karar! Atatürk ve İnönü'den sonra sıra Süleyman Demirel'e geldi

Selçuk Üniversitesi Senatosu Süleyman Demirel ve Prof. İhsan Doğramacı'nın adını üniversiteden sildi.

Selçuk Üniversitesi'nden tepki çekecek karar! Atatürk ve İnönü'den sonra sıra Süleyman Demirel'e geldi

Statlardan ve bazı kuruluşlardan Atatürk ve İsmet İnönü adları tek tek kaldırılıyor. Şimdi de Selçuk Üniversitesi Senatosu hem Demirel hem de Prof. İhsan Doğramacı’nın adını üniversiteden sildi.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, Andımız artık okullarda okutulmayacak. Devlet madalyalarından Atatürk kabartması çıkarıldı. Statlardan ve bazı kuruluşlardan Atatürk ve İsmet İnönü adları kaldırıldı.

Selçuk Üniversitesi'nden tepki çekecek karar! Atatürk ve İnönü'den sonra sıra Süleyman Demirel'e geldi - Resim : 1Süleyman Demirel

Şimdi de sıra 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Hacettepe ve Bilkent Üniversiteleri'nin kurucusu YÖK ilk Başkanı Prof. İhsan Doğramacı'ya geldi.
Selçuk Üniversitesi'nden tepki çekecek karar! Atatürk ve İnönü'den sonra sıra Süleyman Demirel'e geldi - Resim : 2Prof. İhsan Doğramacı

Konya-Selçuk Üniversitesi Senatosu, hem Demirel hem de Doğramacı adını üniversiteden sildi. Selçuk Üniversitesi'nin kuruluşu ve gelişmesinde büyük emeği bulunan Demirel'in adı üniversitenin Sağlık ve Kültür Dairesi'ne bağlı olarak kurulan kültür merkezine verilmişti. Aynı üniversitenin Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne bağlı uygulama anaokuluna da Doğramacı adı verilmişti.

Selçuk Üniversitesi'nden tepki çekecek karar! Atatürk ve İnönü'den sonra sıra Süleyman Demirel'e geldi - Resim : 3

9 ve 10 Mart'ta Dekan Emine Arslan başkanlığında toplanan Nazan Aktaş, Şebnem Aslan, Kezban Tepeli, Nur Feyzal Kesen, Handan Ertaş, Seyhan Çankaya'dan oluşan fakülte yönetim kurulu şu kararları aldı:

Selçuk Üniversitesi'nden tepki çekecek karar! Atatürk ve İnönü'den sonra sıra Süleyman Demirel'e geldi - Resim : 4Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nin adı “Sultan Alparslan Kültür Merkezi”, Sağlık Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. İhsan Doğramacı Uygulama Anaokulu'nun adı ise “Nasrettin Hoca Anaokulu” olarak değiştirilmesi oy çokluyla kabul edildi.

Etiketler
Süleyman Demirel NATO Üniversite