Boğaziçililere destek veren 35 öğrenciye ceza

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek veren 35 öğrenciye bir hafta uzaklaştırma cezası verildi.

Boğaziçililere destek veren 35 öğrenciye ceza

Boğaziçi’ndeki direnişe destek verenlere yönelik baskılara bir yenisi daha eklendi.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Boğaziçi’ne destek veren 35 öğrenciye bir hafta uzaklaştırma cezası verildi.

Birgün'den Berkay Sağol'un haberine göre; AKP'de 14 yıl boyunca Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan ve 2018 yılında rektör olarak atanan Nükhet Hotar öğrencilere ceza yağdırdı.

Verilen cezada, “… Eyleminizin YÖK Disiplin Yönetmeliği'nin 6. maddesinin 1. fıkrasında yer alan 'YÖK personelinin, kurum içinde ya da dışında, şeref ve haysiyetini zedeleyen sözlü veya yazılı eylemlerde bulunmak' suçu ile örtüştüğü anlaşıldığından, 1 hafta uzaklaştırma cezası ile tecziye edilmeniz uygun görülmüştür" denildi.

Öğrencilere verilen cezalara tepki gösteren Avukat Semih Taşcan ise şunları dile getirdi: "Eylemlere katılan öğrencilerin arasından slogan atan ve pankart taşıyan öğrencilere bu cezalar verildi. Ancak yapılan eylemlerde YÖK personeli olarak belirtilen Melih Bulu'nun şerefine veya haysiyetine karşı bir söylem yok. Öğrenciler tamamen anayasal haklarını kullandılar. Bu yüzden cezanın iptali için İzmir İdare Mahkemesi'ne dava açacağız."

7 KİŞİYE CEZA İSTENDİ

Öte yandan Adana'da Boğaziçi öğrencilerine destek eyleminde gözaltına alınan 10 kişiden 3'ü hakkında yürütülen soruşturmada ‘barışçıl eylem’ tanımı yapan savcı takipsizlik kararı verdi. Savcı, 7 kişinin ise ‘2911 sayılı kanuna muhalefet etmek’ iddiasıyla cezalandırılmalarını istedi.

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi protestoları Dokuz Eylül Üniversitesi Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci