Boğaziçi Üniversitesi hasar sorusunu yanıtsız bıraktı

Boğaziçi Üniversitesi idaresi, hasarlı binalar hakkında Eğitim Sen Temsilciği’nin yönelttiği soruları yanıtsız bıraktı.

Boğaziçi Üniversitesi hasar sorusunu yanıtsız bıraktı

Birgün'den Meral Danyıldız'ın haberine göre Hasarlı olduğu belirtilen binalara ilişkin Eğitim Sen Boğaziçi Üniversitesi Temsilciliği, üniversite yönetimine bir dizi soru yöneltti. Sendika, “Boğaziçi Üniversitesi’nde hasarlı binalar hangileridir” diye sordu.

Üniversite ise sendikaya verdiği yanıtta, ‘hasar analizini’ açıklamadı. Verilen cevapta, depreme yönelik hazırlık, güçlendirme ve eğitim çalışmalarına dair değerlendirmelerinin devam ettiği öne sürüldü.

'ŞEFFAF OLMALI’

Bunun üzerine Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Sen Temsilciliği’nden yapılan açıklamada, soruların yanıtsız bırakıldığına dikkat çekildi. Eğitim Sen Temsilciliği, üniversite idaresini tüm binalar konusunda şeffaf olmaya çağırdı.

BÜYÜK DEPREM ÖNE ÇEKİLMİŞ OLDU

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir televizyon kanalının canlı yayında İstanbul’daki 5.8’lik depreme dair açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Görür, “26 Eylül’de meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki deprem büyük depremi öne çekti” dedi. Görür, şunları dile getirdi: “İstanbul’daki yaklaşık 70 -75 kilometrelik uzunluktaki fayın kırılması bekleniyor. Bu fayın enerji biriktirdiğini, eğer fay kırılırsa minimum 7.2 büyüklüğünde deprem oluşturabileceğini yıllardan beri söyledik.”

‘İHTİMALİ ARTIRDI’

Görür, “5,8’lik depremin 7 civarında bir deprem olma ihtimalini arttırmış mıdır?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Evet arttırmıştır. Ve zaman dilimini de öne çekmiştir.”

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi Üniversite