Steven Spielberg'ten 'Jaws' pişmanlığı: Şimdi olsa çekmezdim

Yönetmen Steven Spielberg, "Jaws" filmiyle köpekbalıklarının nüfuslarının azalmasına sebep olduğu için üzgün olduğunu söyledi.

Steven Spielberg'ten 'Jaws' pişmanlığı: Şimdi olsa çekmezdim

"E.T.", "Schindler's List" ve "Jurassic Park" filmleriyle tanınan yönetmen Steven Spielberg, Oscar ödüllü "Jaws" filminde köpekbalıklarını tehlikeli göstererek katledilmelerine sebep olduğu için 'pişmanlık duyduğunu' söyledi. Spielberg, "Kitap ve film yüzünden köpekbalığı popülasyonunun yok olmasından gerçekten ve bugün bile pişmanlık duyuyorum. Gerçekten ama gerçekten pişmanım" diye konuştu.

BBC Radyo'da bir programa katılan Spielberg, ıssız adasının çevresindeki denizde köpekbalıklarının yaşadığı konusunda ne hissettiği sorulduğunda, "Hâlâ korktuğum şeylerden biri bu" dedi. Bunun köpekbalıkları tarafından yenilme korkusu olmadığını açıklayan yönetmen, "Jaws" filminden sonra istemeden de olsa köpekbalıklarının olumsuz bir şöhret kazanmasına sebep olduğunu belirterek, "Nüfusları azalıyor ve ben bundan suçluluk duyuyorum. Bir köpekbalığına yem olmaktan korkmasam da bana kızgın olduklarını hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Oscar ödüllü gerilim filmi "Jaws", ABD'de bir sahil kasabasına saldıran insan yiyen büyük beyaz köpekbalığının hikâyesini anlatıyordu. Film, köpekbalıklarını yanlış tanıtmakla ve ABD'de ödül avcılığına yol açmakla suçlanmıştı.

Etiketler
Film Köpek