Emir Kusturica: Kosovalı Sırplar'ın barikat kurmaktan başka seçeneği yok

NATO'nun 1999 Yugoslavya harekatı sonucunda 2008'de Sırbistan'dan tek taraflı bağımsızlık ilan eden Kosova'da hükümetin Sırp azınlığı hedef alan icraatlarına Sırplar yollara barikatlar kurarak karşılık verirken, ünlü yönetmen Emir Kusturica'dan "Barikat kurmaktan başka seçenekleri yok" dedi

Emir Kusturica: Kosovalı Sırplar'ın barikat kurmaktan başka seçeneği yok

Eski Yugoslavya'daki Bosna Hersek cumhuriyeti doğup Avrupa'nın ikonik film yönetmenlerinden biri haline gelen Emir Kusturica, "Kuzey Kosova'da barikatlar kuran Sırplar varoluşlarını savunuyorlar, biraz ahlak sahibi herkes bunu desteklemeli" yorumunu yaptı.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre laik Boşnak bir aileden gelen ve 2005'te Sırp Ortodoks Kilisesi'nde vaftiz olan Kusturica, Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği Porfirije'nin Kosova'ya girişinin yasaklanmasıyla ilgili Belgrad'da yayımlanan Novosti gazetesine değerlendirmelerde bulundu.

"KOSOVA'YA GİRMEM YASAK OLMASA KATILIRDIM"

"Zerrece merhametiniz varsa, yaşama hakkını savunmak için barikatlar kuran insanları yüzüstü bırakamazsınız" diyen Kusturica, "İmkanım olsaydı onlara katılırdım. Kosova'ya girmem yasak olduğu için ancak sözlerim ve eylemlerimle onların yanında yer alabilirim" diye ekledi.

Son dönemde oyunculuk, müzisyenlik ve yazarlığa yoğunlaşan ödüllü yönetmen, 'halkı böylesine sert bir adım atmaya iten şeyin, rahatlık ya da kibir değil, içinde bulundukları büyük sıkıntı olduğunu' vurguladı.

Etiketler
Kosova NATO