Xi ve Erdoğan bir araya geldi

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Duşanbe'de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Xi ve Erdoğan bir araya geldi

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Duşanbe'de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Görüşmede, Çin-Türkiye ilişkilerine büyük önem verdiğine dikkat çeken Xi, Erdoğan ile birlikte iki taraf arasındaki dostluğu karşılıklı güvene dönüştürerek, ikili stratejik işbirliği ilişkilerinde yeni sayfalar açılmasını ilerleteceklerini belirtti.

Xi, iki tarafın şimdiki koşullarda birbirinin esas çıkarları ile kaygılarına kararlılıkla destek vermesi ve terörle mücadele alanında işbirliğini güçlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye ile Kuşak ve Yol çerçevesindeki karşılıklı yarara dayalı işbirliğini arttırmaya hazır olduklarını ifade eden Xi, iki tarafın başta G20 olmak üzere çok taraflı alanlardaki temas ve koordinasyonu yoğunlaştırmasını temenni ettiğini kaydetti.

Xi'nin görüşlerine katıldığını belirten Erdoğan, Çin'le ilişkilere büyük önem verdiğine işaret etti.

Erdoğan, iki ülke arasındaki üst düzey temasları yoğunlaştırmanın yanı sıra, Çin'le ekonomi, ticaret, finans, altyapı inşası alanlarındaki işbirliğini genişletmeye hazır olduklarının altını çizdi.

Kuşak ve Yol inisiyatifinin Türkiye için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Erdoğan, Türkiye'nin inisiyatifin ortak inşasına aktif olarak katılacağını dile getirdi.

Xi Jinping ayrıca, Katar Emiri Tamim Bin Hamad Al Tani ile de görüştü.

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan Türkiye