Sudan Komünist Partisi'nden açıklama

Sudan Komünist Partisi Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Dr. Mourad Mohamed ülkedeki gösteriler üzerine açıklamalarda bulundu.

Sudan Komünist Partisi'nden açıklama

Sudan Komünist Partisi Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Dr. Mourad Mohamed ülkedeki gösteriler üzerine açıklamalarda bulundu.

Birgün'den Ekin Akyaz'ın haberine göre; Mohamed, “Beşir gidiyor ama biz sokakları terk etmiyoruz, gençler sokakları terk etmiyor. Sudan’da her yaştan insanla bir aradayız. Ordunun kararı bizim için şaşırtıcı oldu ama sokaklardan çekilmeyeceğiz. Şimdi zaten henüz net bir açıklama da yapılmadı.

Halk ve bizler de bundan sonraki yol haritamıza ilişkin o kararı bekliyoruz. Tam 30 yıldır Beşir diktatörlüğü altında yönetiliyoruz. Bu çok uzun bir süre insanların öfkesi bir anda dinmeyecek. Beşiri de takipçilerini de kovacağız” diye konuştu.

HENÜZ TUTUKLULAR BIRAKILMADI

Sudan Komünist Parti’si sokağın önemli güçlerinden biri. Protestolar da bu nedenle çok sayıda üyesi tutuklandı. Şimdi ise tutukluların bırakıldıkları yönünde iddialara ilişkin, “Henüz tutuklu yoldaşlarımız çıkarılmadı, fakat inanıyoruz hepsi çıkacak, hapishanelerde taciz ve işkence altında tutulan tüm yoldaşlarımız için sokaklardayız” dedi.

BÜTÜN DİKTATÖRLER DEVRİLECEK!

4 aydır Sudan’da her kesimden insanın yan yana geldiğini söyleyen Mohamed, “Arzu ettiğimiz Devrim bir anda gelmeyecek ama şu an Sudan’da yaşanan da bir Devrim. Tam 30 yılın ardından bugün Beşir gidiyorsa, biz her akşam ve sabah nöbetleşe sokakları doldurduğumuz için gidiyor.

Ordu kendisini kurtarmak istiyor, halk şimdilik buna seviniyor. Ama bu kez çok daha kararlıyız. Bu süreçte bize ulaşan, tüm yoldaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bütün diktatörler devrilecek!” diye konuştu.

Etiketler
Sudan gösteriler