Rusya'yı Kırım'a bağlayan Kerç Köprüsü sabaha karşı havaya uçuruldu

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken sabaha karşı, Kırım Köprüsü'nde büyük bir patlama meydana geldiği duyuruldu. Rus medyası ise petrol taşıyan bir tankerde patlama meydana geldiğini aktardı.

Rusya'yı Kırım'a bağlayan Kerç Köprüsü sabaha karşı havaya uçuruldu

GERÇEK GÜNDEM - Rusya'nın Kırım'ı ilhak ettikten sonra inşa ettiği Kerç Köprüsü'nde büyük bir patlama gerçekleşti.

Moskova'dan yapılan açıklamada Rusya'yı Kırım'a bağlayan köprüde patlayıcı dolu bir kamyonun havaya uçtuğu, bu patlamanın ardından Kırım'a giden bir trenin yedi yakıt tankının ateş aldığı belirtildi.

Bölgeden gelen görüntülerde Rusya'nın büyük bir gövde gösterisi yaparak açtığı Kerç Köprüsü'nde ağır hasar oluştuğu gözüküyor.

Rusya anakarasını Kırım'a bağlayan Kerç Köprüsü, Rus ordusunun kullandığı önemli lojistik hatlardan biri olarak gösteriliyordu.

Ukrayna devlet başkanlığından yapılan açıklamada, "Kırım Köprüsü'ndeki patlama bir başlangıç, yasa dışı olan her şey yok edilmeli" ifadeleri kullanıldı.

Patlamayla ilgili New York Times'a konuşan bir Ukraynalı askeri yetkili, "Putin mutlu olmalı. Herkes doğumgününde bu kadar pahalı bir hediye alamıyor" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'daki savaşta bir süredir savunma pozisyonunda olan Rusya birçok bölgeyi Ukrayna güçlerine bırakmak zorunda kalmıştı.

2018 yılında açılışı yapılan 19 kilometrelik Kerç Köprüsü'nün açılışını 'tarihi' olarak tanımlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, açılışa kamyonla gitmişti.

Savaşın ilk günlerinde Moskova'dan yapılan açıklamada Kerç Köprüsü'nün S-400'ler tarafından korunduğu ve etrafında kuş bile uçurmanın imkansız olduğu belirtilmiş.

Etiketler
Ukrayna Rusya Patlama Petrol