ABD istihbaratı: Rusya, Kuzey Kore'den milyonlarca roket ve top mermisi alıyor

ABD yönetimi Rusya'nın Kuzey Kore'den milyonlar kısa menzilli roket ve top mermisi almayı planladığını belirtti

ABD istihbaratı: Rusya, Kuzey Kore'den milyonlarca roket ve top mermisi alıyor

GERÇEK GÜNDEM - ABD istihbaratının yeni yayınladığı bir rapora göre Rusya, Kuzey Kore'den milyonlarca top mermisi ve roket satın almaya hazırlanıyor.

The New York Times'ta yer alan habere göre, ABD istihbaratının raporunda Kuzey Kore'den satın alınan mühimmatın tam olarak hangi silahlardan oluştuğu, sevkiyatın boyutu ve zamanlaması gibi detaylar paylaşılmadı.

İsmini vermeyen bir ABD'li yetkili kısa menzilli roketler ve top mermileri dışında Rusya'nın önümüzdeki dönemde Kuzey Kore'den yeni silahlar alma niyetinde olduğunu öne sürdü.

AP'ye konuşan bir başka ABD'li yetkili ise Rusya'nın Kuzey Kore'den silah alma kararının, Rus ordusunun uzayan savaş nedeniyle mühimmat sıkıntısı yaşadığının kanıtı olduğunu belirtti.

Rusya, 24 Şubat'ta başlayan Ukrayna'yı işgal harekatının ardından İran ve Kuzey Kore ile olan ilişkilerini derinleştirme yoluna gitmişti.

ABD yönetimi daha önce de Moskova'nın İran'dan insansız hava araçları almak için harekete geçtiğini belirtmişti.

Ukrayna, temmuz ayında Kuzey Kore'nin Ukrayna'nın doğusundaki iki bölgenin bağımsızlığını tanımasının ardından Pyonyang yönetimiyle olan ilişkilerini kesmişti.

Etiketler
Rusya Kuzey Kore Menzil