Donald Trump'tan Joe Biden'a FBI baskını tepkisi: 'Devlet düşmanı'

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) hassas belgeler gerekçesiyle evine yaptığı baskından sonraki ilk mitinginde ABD Başkanı Joe Biden için “devlet düşmanı” ifadesini kullandı.

Donald Trump'tan Joe Biden'a FBI baskını tepkisi: 'Devlet düşmanı'

BBC’de yer alan habere göre, eski ABD Başkanı Trump, ABD Senatosu Dr. Mehmet Öz ve Valilik için yarışan Doug Mastriano’yu desteklemek için katıldığı Pennsylavia’daki mitingde Biden’ı “FBI’ı kendisine karşı silah olarak kullanmakla” suçladı.

Trump, evine yapılan baskının ABD tarihinde bir yönetimin “en şoke edici tacizlerinden biri” olduğunu söyledi.

Trump, neredeyse iki saat süren konuşmasının çoğunu FBI baskınına tepki göstererek geçirdi. Trump, Biden hakkında “devlet düşmanı” ifadesini kullandı.

Trump, konuşmasının geri kalanın 2020'de seçimlerde usülsüzlük yapıldığına ilişkin kanıtı olmayan iddialarını sürdürdü.

TRUMP'IN EVİNDE ÇOK SAYIDA GİZLİ BELGE BULUNMUŞTU

Trump'ın Florida'daki malikanesinde yapılan aramada; bazıları 'çok gizli' olarak etiketlenen 20 kutudan fazla eşya bulunmuştu. FBI ajanları, işaretlenen 11 set gizli belgeyi ele geçirmenin yanı sıra bazı öğelerin savunma bilgileriyle ilgili olduğunu ortaya koymuştu.

Kaynaklara göre; 11 ayrı gizli belge setinden 4'ünün çok gizli olarak, 3'ünün gizli olarak işaretlendiği belirtilmişti. Trump, Casusluk Yasası'nı ihlal etmiş olabileceği, adaletin engellenmesi ve federal hükümet kayıtlarının yok edilmesiyle ilgili ek tüzükler için cezai soruşturma altına alınmıştı.

Trump'ın mülkünden elde edilen belgeler arasında bir dizi fotoğraf, el yazısıyla yazılmış not ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmnuel Macron ile ilgili materyallerin de yer aldığı belirtilmişti.

Etiketler
FBI Donald Trump Joe Biden Miting