Kürt petrolünü Türkiye'ye taşıyorlardı: Gizemli şirkette Türkler gitti BAE'liler geldi

Kürt petrolünü Türkiye'ye taşıdığı belirtilen Powertrans adlı İstanbul merkezli gizemli şirkette Türk yöneticiler gitti, yerlerine Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşayan iki isim geldi.

Kürt petrolünü Türkiye'ye taşıyorlardı: Gizemli şirkette Türkler gitti BAE'liler geldi

Türkiye’de bir dönem çok konuşulan ve AKP iktidarı tarafından Kuzey Irak petrolünü taşıma imtiyazı verilen İstanbul merkezli Powertrans adlı şirketin yönetiminde dikkat çeken bir değişiklik yaşandı.

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre, servetlerini gizlemek isteyenlerin tercih ettiği British Virgin Islands'ta kurulu gizemli bir şirketin sahibi olduğu Powertrans’ın Türk yöneticileri görevden ayrıldı. Yerlerine Birleşik Arap Emirlikleri’nde ikamet eden iki isim geldi.

İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı 10 milyon sermayeli Powertrans’ın son ticaret sicil kayıtlarına göre, şirketin Türk yöneticileri Ahmet Muhassıloğlu ve Muhsin Nezir görevi bıraktı. Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, 15 Temmuz 2022 tarihinde Powertrans Petrol ve Enerji Anonim Şirketi’nin yönetimine Birleşik Arap Emirlikleri’nde ikamet eden iki isim atandı.

Hindistan uyruklu Fousiya Abdul Razack ve Yemen Uyruklu Fuad Mohsen Ali Al-Sowaidi 5 Temmuz 2025 tarihine kadar şirkette yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacak ve temsile yetkili olacak.

Kürt petrolünü Türkiye'ye taşıyorlardı: Gizemli şirkette Türkler gitti BAE'liler geldi - Resim : 1

BARZANİ’YE YAKIN AİLE

2006 yılında Muhsin Nezir ismiyle Türk vatandaşlığına geçen, Kuzey Iraklı milyarder Muhsen Nazer Amen, Barzani Ailesi'ne yakınlığı ile biliniyor. 1990'lardan beri İstanbul'da iş yapan Nezir Ailesi dolar milyarderi bir aile. Yüksek Enerji, Petrotrans, Iraq Oil, Done Enerji ve UB Holding gibi firmalarla piyasayı domine eden Nezir Ailesi, petrol dağıtımında Ortadoğu'daki en büyük lojistik ağlardan birini yönetiyor. UB Holding bünyesindeki Burak Lojistik 1000'den fazla araç ile petrol taşımacılığı yapıyor. Kürt petrolü uzun süredir, Dörtyol Delta, Ceyhan Toros ve Mersin ATAŞ üzerinden dünyaya açılıyor.

Etiketler
İstanbul Birleşik Arap Emirlikleri Kürt Petrol