Azerbaycan ve Ermenistan'dan karşılıklı suçlamalar: Ateşkes ihlal edildi

Azerbaycan ve Ermenistan, karşılıklı olarak Dağlık Karabağ'da imzalanan anlaşmanın ihlal edildiğini duyurdu.

Azerbaycan ve Ermenistan'dan karşılıklı suçlamalar: Ateşkes ihlal edildi

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan tarafından mevzilerine ateş edildiği açıklaması yaptı. Ermenistan Savunma Bakanlığı da Azerbaycan’ı ateş etmekle suçladı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında Ermenistan'ın, Dağlık Karabağ'da Kasım 2020'de imzalanan ateşkes anlaşmasını kabaca ihlal ettiği, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yönelik çabalara zarar verdiği belirtildi. Bakanlık, Ermenistan'ın Rus barış gücünün denetimi altındaki Laçın bölgesinde Azerbaycan ordusunun mevzilerini hedef aldığını ve bir Azerbaycan askerini öldürdüğünü bildirdi.

Açıklamada, "Azerbaycan topraklarında meydana gelen olayın tüm sorumluluğu, yasa dışı silahlı gruplarını komşu devletin topraklarından henüz çekmemiş olan Ermenistan'ın, siyasi ve askeri liderliğine aittir. Azerbaycan topraklarının güvenliğini ve sınırlarının bütünlüğünü sağlamak için tüm uygun önlemler bundan sonra da devam ettirilecektir" denildi.

ERMENİSTAN: 1 ASKER ÖLDÜ, 8 ASKER YARALANDI
Çarşamba sabahı Azerbaycan'ı ateşkesi ihlal etmek ile suçlayan Erivan ise, günün ilerleyen saatlerinde bir askerin öldürüldüğünü ve sekiz askerin yaralandığını aktardı. Erivan'dan yapılan açıklamada, "Durumu istikrara kavuşturmak için Rus barış güçleri ile birlikte tedbirler alınıyor" ifadelerine yer verildi.

Etiketler
Azerbaycan Ermenistan