Yunanistan tonu düşürdü; Miçotakis: Türkiye'yle iletişim kanalları açık olmalı

Miçotakis, Güney Kıbrıs ziyaretinde "İletişim kanallarını her zaman açık tutacağımızı düşünüyorum" dedi.

Yunanistan tonu düşürdü; Miçotakis: Türkiye'yle iletişim kanalları açık olmalı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Güney Kıbrıs ziyaretinde Türkiye'yle süren gerilimle ilgili konuştu. Miçotakis, "İletişim kanalları en zor koşullar altında bile açık kalmalı" mesajı verdi.

Yunanistan gazetesi Kathimeri'nin haberine göre, Lefkoşa'da yapılan görüşmede Türkiye'yle gerilim konu başlıkları arasında yer aldı. Yunanistan Başbakanı Miçotakis ve Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Türkiye'yle gerilimde "sakin ve kararlı" olmak yönünde görüşler paylaştı.

'İLETİŞİM KANALLARI AÇIK OLMALI' VURGUSU

Yunanistan Başbakanı, "Sakin bir kararlılık ve soğukkanlılıkla, diplomatik sınırları aşan söylemlere her zaman karşı çıkacağız. Bu yaklaşımın doğru olduğunu ve yakında daha sakin sulara döneceğimizi, en zor koşullar altında bile bence asla kapanmaması gereken iletişim kanallarını her zaman açık tutacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

'BAŞININ ÇARESİNE BAKSIN' DEMİŞTİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yunanistan'la mevcut krizle ilgili en son "Yunanistan ile ilgili sürece yönelik tepkimi ortaya koydum ve dürüst siyasetçi karşımda olmadığı sürece bunlarla bir daha görüşmeyeceğimiz, üst düzey görüşmeleri yapmayacağımızı söyledim. Bu yıl yapılacak üst düzey toplantıyı da yapmayacağız. Bu ne demektir? Bundan daha net daha açık bir rest olmaz. Böylece Yunanistan bundan sonra başının çaresine baksın" açıklaması yapmıştı.

Etiketler
Yunanistan Kıbrıs Türkiye