Çavuşoğlu İsrail'den döneli sadece 4 gün geçti: İsrail polisinden Mescid-i Aksa'ya baskın

Çavuşoğlu'nun İsrail ziyaretinin üzerinden sadece 4 gün geçmişken, İsrail polisi bugün Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Çavuşoğlu İsrail'den döneli sadece 4 gün geçti: İsrail polisinden Mescid-i Aksa'ya baskın

GERÇEK GÜNDEM - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail’e giderek mevkidaşı Yair Lapid’le görüştü. 15 yıl sonra gerçekleşen ziyaret iki ülkenin basını tarafından yakından takip edildi.

25 Mayıs’ta İsrail’e giden Çavuşoğlu, öncesinde Filistin yetkilileriyle görüştü. Çavuşoğlu, görüşmeyle ilgili “Mescid-i Aksa ve Kudüs sorununa ilişkin yaşanan sıkıntıları anlattılar. Abbas'la görüşme faydalı geçti. Filistin tarafından aldığımız mesajları bugün yaptığımız görüşmelerde İsrail’e aktardık” açıklamasını yaptı.

SADECE 4 GÜN GEÇTİ: İSRAİL POLİSİNDEN MESCİD-İ AKSA’YA BASKIN

Mevlüt Çavuşoğlu’nun İsrail ziyareti “tarihi” olarak nitelenmişti. İki taraf da görüşmelerin iyi gittiğini, ilişkilerde yeni adımlar atılacağını söyledi.

Mescid-i Aksa’nın da gündeme geldiği toplantının üzerinden yalnızca 4 gün geçti.

Aşırı sağcı İsrail milletvekili Itamar Ben-Gvir ve bir grup fanatik Yahudi, İsrail polisi eşliğinde işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Sabah namazının ardından Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen İsrail polisi, içindekilere müdahale etti. İsrail polisi, Aksa'daki Filistinlilerin bir kısmını dışarı çıkardı. Bir grup Filistinli, baskın sırasında Kıble Mescidi'ne sığındı. İsrail polisi, bazı gruplara kauçuk kaplı mermiyle müdahale etti ve Kıble Mescidi'nin kapılarını demir zincirlerle kapattı.

Etiketler
İsrail Polis