Dünyanın gözü İstanbul'da: Rusya-Ukrayna müzakereleri Dolmabahçe'de başladı

Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakereler Cumhurbaşkanlığı'nın Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde başladı.

Dünyanın gözü İstanbul'da: Rusya-Ukrayna müzakereleri Dolmabahçe'de başladı

GERÇEK GÜNDEM - Rusya ile Ukrayna heyetlerinin katıldığı müzakere görüşmeleri Dolmabahçe'deki Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi'nde başladı.

Ukrayna heyetine Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı'nın Danışmanı Mihaylo Podolyak, Rus ekibine ise Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinsky liderlik ediyor.

Görüşmelerde Rus milyarder Roman Abramoviç'in de hazır bulunduğu görüldü. Abramoviç'in Mart ayının ilk haftasında yapılan görüşmelere katıldıktan sonra zehirlendiği iddia edilmişti.

ERDOĞAN: SOMUT SONUÇ ZAMANI

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Erdoğan, "Müzakere süreci barışa dair ümitleri yeşertmiştir. Görüşmeleri canı gönülden destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Bir an önce barışın sağlanması herkesin faydasına olacaktır. Görüşmelerden artık somut sonuçlar alınması gereken döneme girildiğini düşünüyoruz" dedi.

FT: RUSYA 'DENAZİFİKASYON' TALEBİNDEN VAZGEÇTİ

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rusya-Ukrayna müzakere heyetlerinin İstanbul'da yapılacak toplantısında asgari taleplerinin insani sorunların çözümü, azami taleplerinin ise ateşkes ve bunun için sürdürülebilir anlaşmanın sağlanması olacağını bildirdi.

Financial Times'ta yer alan habere göre ise Rusya tarafı İstanbul'da yapılacak görüşmeler öncesinde ülkenin "Nazilerden arındırılması" talebinden vazgeçti ve askeri bir ittifaka girmemesi halinde AB üyesi olabilmesine izin vermeyi kabul etti.

Etiketler
Ukrayna Rusya İstanbul Cumhurbaşkanlığı