Almanya’dan Rusya’ya sert tepki: ‘Kremlin uzun zamandır yalanlar ve propagandalarla bu saldırıyı hazırladı’

Almanya’nın Rusya Federasyonu’na dönük tepkisi büyüyor. Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, bugün yaptığı açıklamada Rusya'yı yalan propagandayla savaşı tezgahladığını söyledi.

Almanya’dan Rusya’ya sert tepki: ‘Kremlin uzun zamandır yalanlar ve propagandalarla bu saldırıyı hazırladı’

GERÇEK GÜNDEM

Almanya Dışişleri Bakanı, ‘‘Bugün bambaşka bir dünyaya uyandık. Rusya uzun zamandır yalanlar ve propagandalarla bu saldırıyı hazırladı. Müzakere teklifleri sürekli reddedildi. Rusya savaşı başlatma tercihini tek başına seçti. Ukrayna kan dökülmesini haklı çıkaracak hiçbir şey yapmadı. Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'daki demokratik eğilimleri yok etmek istiyor. Ama insanların demokrasi ve özgürlük rüyasını asla yok edemeyeceksiniz’’ dedi.

Avrupa’nın uzun yıllardır üzerinde çalıştığı barış ikliminin bu saldırıyla alt üst edilmek istendiğini savunan Baerbock, Rusya’ya yönelik yaptırımların doğal gaz fiyatlarını daha da artmasını yol açacağını ama daha sonra büyük bedeller ödememek için bugün barışı kararlılıkla savunma gerektiğini ifade etti.

ALMANYA KUZEY AKIM 2’Yİ DÜN DURDURDU

Almanya, dün Rusya’nın Avrupa’ya doğal gaz taşıyacak hattı Kuzey Akım 2’yı durdurma kararı almıştı.

11 milyar dolarlık proje bedeli olan Kuzey Akım 2, 55 milyar metreküplük kapasitesi ile Rusya’yla Türkiye arasında oluşturulan doğal gaz boru hattı Türk Akımı’nın neredeyse 2 katından fazla kapasiteye sahip.

Etiketler
Kremlin Almanya Rusya