58 yaşındaki Kazak gösterici: Çocuklarım için burdayım, ülke Nazarbayev'in özel şirketine döndü

Kazakistan'daki gösterilerde Devlet Başkanı Tokayev, göstericileri terör çetesi olmakla suçlarken, 58 yaşındaki bir gösterici "Tüm dünyaya söyleyin, Kazakistan'da büyüyen tek şey yolsuzluk. Ülke Nazarbayev'in ailesinin özel şirketi haline geldi" dedi

58 yaşındaki Kazak gösterici: Çocuklarım için burdayım, ülke Nazarbayev'in özel şirketine döndü

GERÇEK GÜNDEM - Yaklaşık 1 haftadır şiddetli gösterilerin devam ettiği Kazakistan'da Rusya'nın askeri olarak desteklediği Devlet Başkanı Tokayev göstericiler için vur emri verirken, birçok kentte olaylar devam ediyor.

Euronews Türkçe'nin yayınladığı bir videoda, 58 yaşındaki Kazak gösterici Saule'in, "Protestocuyum demekten korkmuyorum. Ben kendi hayatımı yaşadım. Artık çocuklarım için burdayım. Ülkenin en parlak gençleri yurtdışına gitti. Neden? Çünkü burada hayat yok" ifadelerini kullandığı görülüyor.

Devlet Başkanı Tokayev'in göstericilerle ilgili olarak 'terör çeteleri' ifadesini kullanmasına tepki gösteren Saule, "Cumhurbaşkanı çetelerle savaştayız dedi. Bizlere haydut, terörist dedi. Biz haydut veya terörist değiliz. Sadece gösterilere katılan insanlarız. Tüm dünyaya söyleyin, Kazakistan'da büyüyen tek şey yolsuzluk. Ülke Nazarbayev'in ailesinin özel şirketi haline geldi" ifadelerini kullandı.

Kazakistan Devlet Başkanı Kasım Cömert Tokayev, akaryakıt fiyatlarına gelen zamların ardından başlayan gösterilere katılanlarla ilgili 'terör çeteleri' ifadelerini kullanmış ve Rusya'nın liderlik ettiği askeri ittifaktan ülkeye asker göndermelerini istemişti.

Etiketler
Kazakistan Yolsuzluk