İstihbarat raporu ortaya çıkardı: Koronavirüsün kaynağıyla ilgili büyük şüphe!

ABD istihbaratının bir raporuna göre Covid-19’un yayılmasından hemen önce Çin’deki Wuhan Laboratuvarı’nda çalışan üç araştırmacın virüs belirtileriyle hastaneye başvurduğunu öne sürdü.

İstihbarat raporu ortaya çıkardı: Koronavirüsün kaynağıyla ilgili büyük şüphe!

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin özel haberi, Covid-19 salgınının ilk kaynağının Wuhan’daki laboratuvar olabileceğini yeniden gündeme getirdi.

İstihbarat raporuna dayandırılan habere göre Kasım 2019’da Wuhan Laboratuvarı’nda çalışan üç araştırmacı virüs ve mevsimsel grip belirtilerine benzer şikayetlerle hastalanıp hastaneye başvurduğunu öne sürdü.

Gazeteye konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen bazı yetkililer, söz konusu iddianın hala desteklenmesi gereken bir güvenilirlik seviyesinde olduğunu dile getirdi. Bazılarına göre ise bugüne kadarki en güçlü ve sağlam bilgi söz konusu.

Önceki ABD başkanı Donald Trump, görev süresi boyunca pek çok kez virüsün yayılmasından dolayı Pekin’i suçlamış, geçen yıl sonunda yayınlanan bir istihbarat raporunda da Covid-19’un Wuhan’daki laboratuvardan çıkmış olabileceğine ilişkin bulgulardan bahsedilmişti.

Çin yönetimi söz konusu iddiayı kesin bir dille yalanlamıştı. Dünya Sağlık Örgütü’nden bir heyet de iddianın gerçekçi olmadığı sonucuna ulaşıldığını belirtmişti.

Son olarak 18 bilim insanı bir buçuk yıl geçmesine rağmen yeni tip corona virüsünün nasıl ortaya çıktığının belirlenemediğini belirtip ‘laboratuvar sızıntısı’ teorisinin hala geçerliliğini koruduğunu dile getirmişti.

Etiketler
Koronavirüs Hastane İstihbarat