Lavrov, ABD'ye 'mahalle serseri' benzetmesinde bulundu

Washington’un ‘mahalle serserisi’ davranışlarını sergilediğini dile getiren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova’nın kendini savunacak güçte olduğunu belirtti.

Lavrov, ABD'ye 'mahalle serseri' benzetmesinde bulundu

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rus Pervıy televizyonuna ABD ile olan ilişkileri değerlendirdi.

ABD'YE MAHALLE SERSERİSİ BENZETMESİ

Günümüzde yaşananları hayattan örneklerle anlatmanın moda haline geldiğini söyleyen Bakan, ''Hepimiz çocuklukta mahallede oynardık. Mahalledeki bloklardan farklı yaşlarda ve farklı terbiyeye sahip çocuklar çıkardı. O zamanlar hepimiz aynı mahallelerde yaşardık. Her zaman mahallede iki üç serseri olurdu, herkese çeki düzen verir, cezalandırır, ayakkabı temizlemeye zorlar, çocukların paralarını ellerinden alırdı. Annelerin poğaça, kahvaltı için verdiği kuruşları. Ama aradan iki, üç, dört yıl geçerdi ve bu küçük çocuklar büyürdü ve kendini savunacak hale gelirdi'' ifadesini kullandı.

''MOSKOVA ÇATIŞMA ARAMIYOR''

Bu durumda, Rusya’nın 'büyümeye bile ihtiyacı olmadığını' kaydeden Lavrov, ''Moskova çatışma aramıyor'' dedi.

Rusya ve Batı arasındaki ilişkilerin 'dibi gördüğünü' söyleyen Dışişleri Bakanı, ''Bununla birlikte, kalbin derinlerinde bir yerde, herkesin yetişkin olduğu ve gerilimi tırmandırmanın taşıdığı risklerin farkında olduğu yönünde bir umut var. Sağduyunun galip geleceğine inanıyorum'' diye konuştu.

Etiketler
Rusya sergi Sergey Lavrov