65 yaş üstü dikkat! Bu aşı 'veri yetersizliği' nedeniyle önerilmedi

Oxford/AstraZeneca aşısının, 'veri yetersizliği' nedeniyle 65 yaş üstü kişilerde kullanılması önerilmedi.

65 yaş üstü dikkat! Bu aşı 'veri yetersizliği' nedeniyle önerilmedi

Kanada'da geçtiğimiz hafta onaylanan Oxford/AstraZeneca aşısının, 'veri yetersizliği' nedeniyle 65 yaş üstü kişilerde kullanılması önerilmedi. Daha önce Oxford/AstraZeneca'yı 65 yaş üstüne tavsiye etmeyen Fransa'da ise aşının 'mevcut hastalıkları olan 65 ile 74 yaşları arasındaki kişilere' uygulanabileceği belirtildi.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Kanada'da geçtiğimiz hafta onaylanan Oxford/AstraZeneca aşısının 65 yaş üstü kişilere uygulanması önerilmedi. Sağlık yetkililerinin açıklamasında, Covid-19'a karşı Oxford Üniversitesi ile AstraZeneca şirketi tarafından geliştirilen aşının bu yaş grubundaki etkinliğine ilişkin verilerin 'yetersiz' olduğu belirtildi. Kanada'nın sağlık düzenleme kurumu Health Canada, mevcut klinik araştırma verilerinin 'sınırlı' olduğunu kaydetti.

Geçtiğimiz hafta Oxford/AstraZeneca aşısının onaylandığını duyuran Kanada Başbakanı Justin Trudeau, "Artık üçüncü ve güvenli bir aşımız daha var" demişti. Kanada'da Kanada'da Oxford/AstraZeneca aşısı, Pfizer/BioNTech ve Moderna şirketlerinin geliştirdiği aşılardan sonra kullanılabilecek üçüncü aşı.

FRANSA'DAN 'U DÖNÜŞÜ': 65 YAŞ ÜSTÜNE TAVSİYE EDİLDİ

Fransa'da daha önce 65 yaş üzerine uygulanması önerilmeyenAstraZeneca aşısının, 65 yaş üstü 'sağlık sorunları' olan kişilerde kullanılabileceği duyuruldu. Sağlık Bakanı Olivier Veran, "Mevcut hastalıkları olan 65 ile 74 yaşları arasındaki kişiler AstraZeneca ile aşılanabilir" dedi.

'80 YAŞ ÜSTÜNDE TEK DOZU HASTANEYE YATIŞLARI YÜZDE 80 DÜŞÜRÜYOR'

İngiltere Halk Sağlığı Kurumu, 80 yaş üstü kişilerde Pfizer/BioNTech ile Oxford/AstraZeneca aşılarının tek dozunun hastaneye yatışları yüzde 80 oranında azalttığını kaydetti. Tek doz uygulamanın ardından dört hafta sonra, Pfizer/BioNTech'in etkinlik oranının yüzde 57 ila 61, Oxford/AstraZeneca'nın ise yüzde 60-73 arasında etkinlik gösterdiği belirtildi.

Etiketler
Ford Şile