KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: 'Aday olmamam için tehdit edildim'

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, "Aday olma. Senin için, ailen için, yakınların için iyi olur şeklinde özel kalem müdürüm aracılığıyla bu mesaj bile iletilme cüreti gösterildi." ifadelerini kullandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 11 Ekim’deki seçimler yaklaşırken, tartışmalar da sürüyor. Kapalı Maraş’ın açılması ve bu karar öncesi Başbakan Ersin Tatar’ın koalisyon ortağına ve Cumhurbaşkanı Akıncı’ya haber vermemesi üzerine hükûmet düştü.

Bunun ardından, seçimlere kısa süre kala KKTC yasalarına aykırı olmasına rağmen Türkiye bankaları tarafından 10 bin seçmene 2’şer bin lira para gönderildiği ve bunun salgınla mücadelede sosyal destek adı altında yapıldığı öne sürüldü.

"Aday olmaman ailen ve senin için iyi olur"

Bugün katıldığı bir programda konuşan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye'nin herhangi bir temsilcisinden telkin gelip gelmediği sorusuna şu sözlerle yanıt verdi:

Evet bu soru pek sorulmadı ama bu bile yapıldı. Derin ilişkiler içerisinde olan ve Türkiye'yi yönetene bağlı makamlar var biliyorsunuz. Madem ki sordunuz: Ben parmağımın arkasına saklanmayacağım. Açık ve net olarak söyleyeceğim. Evet aday olma. Senin için, ailen için, yakınların için iyi olur şeklinde özel kalem müdürüm aracılığıyla bu mesaj bile iletilme cüreti gösterildi. Maalesef.

Etiketler
KKTC Tehdit