Rusya'dan endişelendiren hamle! Hipersonik füze fırlatıldı

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada hipersonik Tsirkon füzelerinin denemelerinin başarılı bir şekilde tamamlanmakta olduğu duyuruldu.

Rusya'dan endişelendiren hamle! Hipersonik füze fırlatıldı

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, Tsirkon isimli hipersonik füzenin denemelerinin bitiş aşamasına gelindiğini belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın basın dairesinden yapılan açıklamada, “Hipersonik Tsirkon füzelerinin denemeleri başarılı bir şekilde tamamlanmaktadır” denildi.

Sputnik'te yer alan habere göre; Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “SSCB Donanması Amiral Gorşkov savaş gemisinden yapılan fırlatmalar, Tsirkon füzelerinin ulaşabilecekleri uzaklık, belirlenen hedefi şaşmadan vuruşları ve uçuşlarının hipersonik (sesten çok daha hızlı) özelliğini doğrulamıştır.”

Söz konusu açıklama, Rusya lideri Vladimir Putin’in Donanma Günü nedeniyle St. Petersburg’daki deniz güçleri geçidinde yaptığı konuşmanın ardından geldi. Rusya Devlet Başkanı bu konuşmasında Rusya Donanması’nın envanterine yakın zamanda hipersonik füzelerin katılacağını söylemişti.

Öte yandan, Rusya'nın Zafer Günü'yle birlikte en büyük geleneksel askeri törenlerinden biri olan Deniz Kuvvetleri Günü, St. Petersburg ve diğer kentlerde kutlandı. Rusya lideri Vladimir Putin, sabah saatlerinde St. Petersburg'daki tören alanına büyük güvenlik önlemleri altında giriş yaptı.

Putin'in iskelede yürüdüğü dakikalarda Rus haber ajansları çatılar ve diğer yüksek noktalara yerleştirilmiş keskin nişancıların fotoğraflarını dünyaya servis etti.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, St. Petersburg'daki törende 46 savaş gemisi ve 4 bin askerin yer aldığını bildiriyor. Rusya'nın Avrupa'daki toprağı Kaliningrad'da ise, Baltiysk kenti açıklarında anti denizaltı gemisi Aleksin peş peşe füzeler fırlattı.


Etiketler
Rusya