Soçi'deki zirve öncesi Kremlin'den dikkat çeken açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye'nin Suriye'de kalmasına izin verebilecek olanın, bu ülkenin meşru hükümeti olduğunu söyledi ve böyle bir şeyin iznini Rusya'nın veremeyeceğini belirtti.

Soçi'deki zirve öncesi Kremlin'den dikkat çeken açıklama

Peskov, Soçi’de AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşme öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre Kremlin Sözcüsü Peskov ‘Rusya'nın, Türk askerlerinin Suriye'de kalmasına izin vermeye hazır olup olmadığı’ sorusu karşısında, "Türk güçlerinin Suriye topraklarında kalmasının ya da kalmamasının kararını Rus askerler alamaz, buna onlar izin veremez. Böyle bir şeye yalnızca, Suriye Arap Cumhuriyeti'nin meşru hükümeti izin verebilir" dedi.

Almanya’nın Suriye’de uluslararası güçlerin kontrolünde bir güvenli bölge kurulmasına yönelik önerisini değerlendiren Peskov, “Bu yeni bir girişim ve henüz belirli bir pozisyonumuz yok. Üzerinde çalışılması gerekiyor” diye konuştu.

"MÜZAKERELER HIZLI VE KOLAY OLMAYACAK"

Türkiye ile ABD arasında karşılıklı yapılan açıklamaları “oldukça sert” olarak nitelendiren Peskov, “Putin ve Erdoğan’ın bugün konuşacakları konular olacak. Suriye’nin kuzeydoğusundaki gelişmelerin ele alınacak. Görüşme, son gelişmeler hakkında Türkiye’nin planlarını daha iyi anlamamıza yardımcı olacak” değerlendirmesinde bulundu.

İki liderin, iki ülke ilişkilerine dair güncel konular hakkında sürekli temas halinde olduğunu hatırlatan Peskov, “Son derece derin ticari ve ekonomik ilişkiler bizi Türkiye ile birleştiriyor. Bugünkü müzakereler hızlı ve kolay olmayacak” dedi.

Etiketler
Kremlin Rusya Suriye Türkiye