Irak'ta Türk diplomatlara saldırı: Ölü ve yaralılar var

Erbil’de Türk konsolosluk çalışanlarının da bulunduğu restorana silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Irak'ın Erbil kentinde Türk Konsolosluk çalışanlarının yemek yediği restorana silahsaldırı düzenlendi. Dışişleri Bakanlığı saldırıda bir başkonsolosluk çalışanının hayatını kaybettiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "Saldırının faillerinin süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir. Şehidimize Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve tüm Türk Milletine sabır diliyoruz." ifadesi kullanıldı.

Saldırıda ayırca bir Iraklı hayatını kaybederken bir kişi de ağır yaralandı.

Restoran sahibinin paylaştığı bilgilere göre, konsolosluk çalışanları içeri girdikten sonra sivil giyimli ve üzerinde iki silah taşıyan saldırgan, doğrudan konsolosluk çalışanlarını hedef alarak ateş açtı. Saldırı sonucu bir Türk diplomat olay yerinde şehit oldu.

Erbil Emniyet MüdürüAbdulhalik Talat,olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını, daha sonra detaylı açıklamanın yapılacağını söyledi.

Kaçan saldırgan veya saldırganların yakalanması için Erbil'den diğer kentlere giden tüm yolların trafiğe kapatıldığı belirtildi.

Saldırının Erbil'deki Türk Başkonsolosluğu'na 3.5 kilometre uzaklıkta olan "Huqqabaz" isimli bir restorana yapıldığı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı'na göre görev sırasında öldürülen son Türk diplomat, 1994'te yaşamını yitiren Atina Büyükelçiliği Müsteşarı Ömer Haluk Sipahioğlu olmuştu.

Etiketler
Erbil Irak Saldırı Silah