İzmir'in 'Kanal İstanbul'u: Çeşme parsel parsel satılıyor

İzmir’in 'Kanal İstanbul'u olarak tanıtılan Çeşme Turizm Projesi ile Çeşme Yarımadası için denize sıfır üç değerli kupon arazi üzerinde, 300, 650 ve 1000 yataklı otel için 17 Temmuz’da ihale duyurusu yapıldı.

İzmir'in 'Kanal İstanbul'u: Çeşme parsel parsel satılıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılacak olan, İzmir’in “Kanal İstanbul”u olarak tanıtılan 'Çeşme Turizm Projesi ile Çeşme Yarımadası'nın yüzde 50’si ranta açılmaya başladı.

Cumhuriyet gazetesinden Mehmet İnmez'in haberine göre projede yer alan 200 otelden üç otel için ihaleye çıkıldı.

Denize sıfır üç değerli kupon arazi üzerinde, 300, 650 ve 1000 yataklı otel için 17 Temmuz’da ihale duyurusu yapıldı. Bakanlık, ihaleye firmaların en geç 19 Ağustos’a kadar tekliflerini sunması koşulu koydu.

İki yıl önce duyurulan proje sonrası bölgede arsa fiyatlarının da dört beş kat arttığı öğrenildi. Bazı yabancı şirketler, proje etrafındaki arsaları yüksek fiyatlara pazarlarken bazı yurttaşlar da 'Çeşme Projesi yakınında yatırımlık arsa' ilanları vermeye başladı.

'AMAÇ BÖLGEYİ YANDAŞLARA VE YABANCILARA AÇMAK'

Çeşme Çevre Platformu Sözcüsü Ahmet Güler, “Amaç bölgeyi yandaşlara ve yabancılara açmak. Ranta açıp arazileri vahşi beton sermayesine satmak. Çeşme Turizm Projesi’nin, Kanal İstanbul’dan farkı yok” diye konuştu.

16 bin hektarlık alanda hayata geçecek ve 20 milyar dolara mal olacak proje için İzmir Barosu, STK’ler, çevre örgütleri, CHP’li belediyeler ve Çeşmeli 107 yurttaş dava açıp projenin iptalini istemişti.

Etiketler
Çeşme İzmir İstanbul Kanal İstanbul