Marmaris'te Milli Park'ın korunması 'talancı' şirkete verildi

Marmaris Kızılbük'te doğayı katlederek otel yapan ve mahkemenin 'dur' kararına rağmen çalışmalarını sürdüren Sinpaş GYO'ya, Marmaris'teki Milli Parkı'nda koruması verildi. Gerekçe olarak ise personel yetersizliği gösterildi.

Marmaris'te Milli Park'ın korunması 'talancı' şirkete verildi

Sinpaş GYO, Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Kızılbük'te yaptığı otel ile gündeme gelmişti.

Kızılbük'ün doğasını adeta yerle bir eden Sinpaş GYO, mahkemeinin otel inşaatının durdurulması yönündeki karara rağmen inşaata devam etmiş, hatta inşaat önünde nöbet tutanlar gözaltına alınmıştı.

MİLLİ PARK'I SİNPAŞ'A EMANET ETTİLER

Bugün ise Marmaris Milli Parklar Müdürlüğü'nün Kızılbük'ü talan eden Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na (GYO) personel yetersizliğini gerekçe göstererek Milli Park’ın korumasını verdi.

''KABUL EDİLEMEZ''

Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi, yaptığı açıklamada Marmaris Kent Konseyi’nin Marmaris Milli Parklar Müdürlüğü’ne bir dilekçe gönderdiğini hatırlatarak Milli Park’ın içerisinde bulunan Kızılbük beldesini talana açan Sinpaş GYO’ya parkların tesliminin kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Açıklamada Muğla 3. İdare Mahkemesi’nin Sinpaş GYO’nun otel ve konut projesine verilmiş olan “ÇED gerekli değildir” kararını iptal ettiği hatırlatılarak Marmaris Milli Parklar Müdürlüğü’nün mülkün korumasını kendi üstüne almaması durumunda işlenecek suçlara iştirak edeceği belirtildi.

Etiketler
Marmaris Mahkeme