Sürat teknesi deniz kaplumbağasını öldürdü

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 2 ölü deniz kaplumbağası sahile vurdu. Kaplumbağalardan birinin sürat teknesi pervanesinin çarpması sonucu öldüğü belirlendi.

Sürat teknesi deniz kaplumbağasını öldürdü

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 2 ölü deniz kaplumbağası bulundu. Manavgat'ın Sorgun sahilinde Alman turistler tarafından fark edilen ölü deniz kaplumbağası, bölgedeki su sporları merkezi çalışanları tarafından sudan çıkarıldı.

Haber verilen Deniz Kaplumbağaları Akdeniz Fokları Kum Zambakları Koruma ve Yaşatma Derneği (DEKAFOK) gönüllüleri ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri sahile gelerek inceleme yaptı. Kaplumbağanın vücudunda herhangi bir yara izi tespit edilemedi.

Ilıca Mahallesi Kumköy sahilinde de başka bir ölü deniz kaplumbağası bulundu. Deniz kaplumbağasının karpaksında meydana gelen yaralanmanın bir sürat teknesinin pervanesinden kaynaklandığı belirlendi. Sorgun ve Kumköy sahillerinde bulunan ölü deniz kaplumbağası Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkililerince gömülmek üzere götürüldü.

DEKAFOK Başkanı Seher Akyol, balık ağları, sürat motorları ve jet-skilerin kaplumbağalar için büyük tehdit olduğunu belirterek, "Burada en büyük etmenlerden biri de jet motorları, çok hızlı geçiş yapıyorlar ve caretta carettalarımızın dalmasına fırsat verilmiyor" diye konuştu. (DHA)

Etiketler
Antalya Manavgat