İkizdere direnişçisi kadından 'komünist' diyerek kendilerini hedef gösteren iktidara: 'Ben komünistlikten memnunum'

Rize'nin İkizdere ilçesinde Cengiz İnşaat'ın taş ocağına karşı direnen ve yaptıkları eylemler sebebiyle iktidarın hedefine yerleşen yurttaşlar, iktidara tepki gösterdi.

İkizdere direnişçisi kadından 'komünist' diyerek kendilerini hedef gösteren iktidara: 'Ben komünistlikten memnunum'

Geçtiğimiz yıl AKP'ye yakınlığı ile bilinen Cengiz İnşaat'ın Rize'nin İkizdere ilçesinde yapmak istediği taş ocağına karşı çıkan yurttaşlar, iktidar tarafından defalarca 'terörist, anarşist, komünist' denilerek hedef gösterilmişti.

Hatta AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan eylül ayında İkizdere'de yaptığı bir konuşmada, "Türkiye’nin değişik yerlerinden ne kadar sol varsa, komünist varsa alıp buraya getiriyorlar. Siz bizim önümüzü kesemezsiniz" demiş, bu sözlerin ardından Erdoğan'ın konvoyu İkizdere'den geçerken; halkın protestosuyla karşılaşmıştı.

''BEN KOMÜNİSTLİKTEN MEMNUNUM''

Tüm tepkilere ve bilirkişi raporlarına rağmen yapılan proje, vadinin doğal yapısını alt üst ederken; Halk TV'de yayımlanan Görkemli Hatıralar programına katılan İkizdereli kadın direnişçiler, iktidara tepki gösterdi.

İktidarın ve Erdoğan'ın 'komünistlik' suçlamasına yanıt veren kadın direnişçi, ''Bize demediklerini koymadılar. Bize terörist mi demediler, anarşik mi demediler, komünist mi demediler... Ben komünistlikten memnunum. Komünistler hak yemez'' ifadelerini kullandı.

O anlar şöyle:

Etiketler
Rize Cengiz İnşaat Define