Bakanlık, belediyeden plajı boşaltmasını istedi; Vatandaş protesto etti

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Fethiye Belediyesi’ne gönderilen yazılı bildirim ile Fethiye Belediyesi’nin işlettiği İnlice Halk Plajı’nın boşaltılmasının istenmesini, vatandaşlarla birlikte protesto etti.

Bakanlık, belediyeden plajı boşaltmasını istedi; Vatandaş protesto etti

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Fethiye Belediyesi’ne gönderilen yazılı bildirim ile Fethiye Belediyesi’nin işlettiği İnlice Halk Plajı’nın boşaltılmasının istenmesini, vatandaşlarla birlikte protesto etti. Erbay, “AKP’nin talan projesi ile karşı karşıyayız. Biz biliyoruz ki belediyeyi çıkarıp yandaş şirketlere burayı peşkeş çekmek istiyorlar. Fethiyeliler olarak koylarımıza, plajlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, İnlice Plajı’na giderek burada açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Fethiye Belediyesi’ne gönderilen yazılı bildirim ile Fethiye Belediyesi’nin işlettiği İnlice Halk Plajı’nın boşaltılmasının istenmesini eleştirdi. Vatandaşların da protesto eylemi yaptığı açıklama sırasında Erbay, şöyle konuştu:

“Dünya cenneti Fethiye’mizin cennet köşesi, İnlice Plajı’ndayız. Gün geçmiyor ki, AKP’nin yeni bir talan projesi ile karşı karşıya kalmayalım. Bodrum’dan Milas’a, Marmaris’ten Fethiye’ye kadar halkın kullandığı ne kadar alan varsa, anayasal hakkı olan ücretsiz bir şekilde kullanma hakkı varsa AKP iktidarı bunları kısıtlamak ve bunu birtakım şirketlerin rantına çevirmek için bütün düzenlemeleri yapıyorlar. İşte şu anda bulunduğumuz İnlice Plajı bir süreden beri Fethiye Belediyesi tarafından işletilmekteydi. Bölge halkı, gelen misafirlerimiz bu plajda ücretsiz yararlanmaktaydı ama kısa bir süre önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Fethiye Belediyesi’ne yazılan yazıyla buranın boşaltılması istendi. Bunun nedenini soruyoruz. Neden belediyenin elinden alınmak istendi? Biz biliyoruz ki bu AKP’nin talan projesi ile karşı karşıyayız. Biz biliyoruz ki, belediyeyi çıkarıp yandaş şirketlere burayı peşkeş çekmek istiyorlar. Daha önce Dalaman koylarında, Göcek koylarında olduğu gibi Fethiyeliler olarak koylarımıza, plajlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

İnlice Köyü Kalkınma, Geliştirme, Doğal Çevreyi Koruma, Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği ise yaptığı yazılı açıklamada, “İnlice köy halkından en az 21 kişiye istihdam geçim imkânı sağlamaktadır. Bu çalışanların geçindirdiği kimseleri de düşündüğümüzde Halk Plajının İnlice Halkı için ne kadar önemli olduğu açıkça ortadadır. Plajımızın niteliğini aynen sürdürmesi ve haklarımızın korunmasını talep ve rica ediyoruz” denildi. Derneğin açıklaması şöyle:

“BURADA YAPILACAK ÖZELLEŞTİRME ÇALIŞANLARIN İŞSİZ KALMASINA NEDEN OLACAKTIR”

“Bilindiği üzere son zamanlarda Muğla bölgesindeki koylar ve plajlar ihaleye çıkarılarak özelleştirilmektedir. Bu özelleştirmeler doğanın ekolojik dengesini bozmaktadır. İnlice halkının sosyal, kültürel ve ekonomik kaynağı olan İnlice Halk Plajı halkın elinden alınmak isteniyor ve biz İnlice halkı olarak buna izin vermeyeceğiz. Sürdürülebilir yaşam için doğal kaynaklarınız elimizden alınmasını istemiyoruz. İnlice Halk Plajı Belediye İşletmesi olarak otopark sorumlusu, aşçısı, garsonları, kasiyerleri, cankurtaran personeli, temizlik ve güvenlik görevlileri olmak üzere, İnlice köy halkından en az 21 kişiye istihdam geçim imkânı sağlamaktadır. Bu çalışanların geçindirdiği kimseleri de düşündüğümüzde Halk Plajının İnlice Halkı için ne kadar önemli olduğu açıkça ortadadır. Personeller ve işletme her türlü denetim ve eğitimden başarıyla geçmiştir. Gelen yerel halka uygun fiyatla kaliteli hizmet sunmaktadır. Burada yapılacak özelleştirme bu çalışanların işsiz kalmasına neden olacaktır. Ayrıca İnlice Plajı Belediye işletmesi tarafından yerleştirilen kameralar ve güvenlik görevlisi belediye personelleri tarafından sürekli denetlenmekte ve güvenliği sağlanan güvenli bir Ücretsiz Halk Plajıdır.

“RANT İÇİN TİCARİ FAYDA AMACIYLA VERİLMESİNE İNLİCE HALKI OLARAK RAZI DEĞİLİZ”

Son yıllarda yaşanan orman yangını afetlerinde İnlice Mahallesi ve İnlice Plajı etrafındaki sık ormanlık alanlar ve Günlüklü Orman Koruma alanı yine İnlice Halkı tarafından büyük bir çevre doğa koruma farkındalığı ile korunmuştur. Çevre gönüllülerimiz bundan dolayı geçen yıl yangın tehlikesine karşı üç hafta boyunca gece gündüz ormanlarımızı ve plajımızı korumak için nöbet tutmuştur. Göcek Mahallesinde halkın yararlanabileceği ücretsiz bir plaj olmadığı için İnlice Plajı çevre halklara da hizmet ve fayda sağlamaktadır. İnlice Plajının halkın elinden alınarak özel sektöre ve/veya diğer kurum ve kuruluşlara rant için ticari fayda amacıyla verilmesine İnlice Halkı olarak razı değiliz. İnlice Plajı Ücretsiz Halk Plajı olarak kalmasını istiyoruz. İnlice Koyunda ve plajında herhangi bir başka kuruma işletmeye verilmesine karşıyız. İnlice Halkı adına İnlice Doğayı Koruma ve Güzelleştirme Derneği olarak, İnlice Halk Plajımızın niteliğini aynen sürdürmesi ve haklarımızın korunmasını talep ve rica ediyoruz. Aksi durumda haklı olarak mücadelemizi her alanda vereceğimizi bildiririz.”

Etiketler
Fethiye Muğla Bakanlık Milletvekili Burak Erbay