Tunceli'de STK'lardan ortak açıklama: 'Yangınlar insanlık suçudur'

İstanbul’dan Tunceli’ye gelen 34 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, ortak açıklama yaparak Tunceli’deki orman yangınlarının bilinçli çıkarıldığını öne sürdü.

Tunceli'de STK'lardan ortak açıklama: 'Yangınlar insanlık suçudur'

Çevre ve ekoloji örgütü üyeleri, ağustos ayı ortalarında başlayan ve sürekli farklı noktalarda da devam eden orman yangınlarıyla ilgili olarak Tunceli’de bugün basın açıklaması yaptı.

Ekoloji Birliği Sözcüsü Süheyla Doğan şunları söyledi:

“Bizler orman yangınlarının sermayenin yol açtığı ekonomik kriz olduğunu biliyoruz. Ancak bu bölgede başka gerekçelerle de yangınlar çıkarıldığını biliyoruz. Yangınları söndürmede devletin içinde bulunduğu acizliği de biliyoruz. O nedenle, çevre örgütleri olarak başımızın çaresine bakmaya karar verdik. Dersim’de ormanların söndürülmemesine dikkat çekip Türkiye’de gündem olmasını sağlamak için buradayız.”

Mezopotamya Ekoloji Birliği’nden Vahap Işıklı da, “Ülkenin her tarafı rant için yakılırken, orman yangınlarının gerekçelerinin altından güvenlik çıkıyor ve halkın orman yangınlarına müdahalesine de engel olunuyor” dedi.

“YANGINLAR İNSANLIK SUÇUDUR”

Munzur Çevre Derneği’nden Ali Yıldız da, anayasaya göre ormanları yakmanın suç olduğunu belirterek, “Hiçbir gerekçe orman yakmayı haklı gösteremez. Yıllardan beri köylerimiz, ormanlarımız yakılmaktadır. Orman yakmak bir insanlık suçudur. Her yıl haziran ayından başlayıp ekim ayının sonuna kadar ormanlarımız yakılmakta ve yaşam alanlarımız tahrip edilmektedir” diye konuştu.

Etiketler
Tunceli İstanbul Orman yangınları Para