İkizdere'de taş ocağına direnen yurttaşlara çevre mühendislerinden destek: Sermayenin karşısındayız

Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, yaptığı bir açıklama ile İkizdere'de Cengiz İnşaat'ın taş ocağına karşı direnen halkın yanında olduğunu açıkladı.

İkizdere'de taş ocağına direnen yurttaşlara çevre mühendislerinden destek: Sermayenin karşısındayız

Rize'nin İkizdere ilçesinde Cengiz İnşaat'ın taş ocağına karşı direnen yurttaşlara destek, çığ gibi büyüyor.

64 baronun destek açıklamasının ardından Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi yaptığı bir açıklama ile İkizdere halkının yanında olduğunu duyurdu.

''Ekolojik Yıkıma Karşı, İkizdere Halkının Yanında, Sermayenin Karşısındayız'' başlığı ile yapılan açıklamada, ''ÇMO İstanbul Şubesi olarak, herhangi bir kamu yararı bulunmayan bu proje ile bir şirketin kârı uğruna yaşam alanlarının tahrip edilmesine karşı mücadele eden İkizdere halkının yanında olduğumuzu ifade ediyor, tüm kamuoyunu İkizdere halkının sesi olmaya davet ediyoruz'' ifadeleri kullanıldı.

''RİZE HALKININ MÜCADELESİ SÜRÜYOR''

Rize halkının yıllardır süren mücadelesine de vurgu yapılan açıklamada, “Yıllarca Karadeniz Sahil Yolu, Yeşil Yol, hidroelektrik santral projeleri, maden projeleri gibi ekolojik yıkım projelerine karşı mücadele eden Rize halkı, bugün de İkizdere ilçesine kurulmak istenen taş ocağının yaratacağı ekolojik tahribata karşı mücadelesini sürdürüyor” ifadeleri yer aldı.

''HIZINI ALAMAYAN CENGİZ İNŞAAT...''

UNESCO tarafından dünyada korunması gereken tabiat varlıkları listesine eklenen, İkizdere`nin bir kolu olan İskencedere Vadisi`nde kurulmak istenen taş ocağının yaşamı tehdit ettiğini altı çizilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Taş ocağı için yapılan ilk başvurunun ardından hızını alamayan Cengiz Holding kapasite artışı için yaptığı ikinci başvuru ile ne yöre halkının tepkisini ne de bölgede yaşanacak olan tahribatı önemsemediğini göstermiştir.

Projeye karşı bölge halkının açmış olduğu dava süreci devam ederken ağaç kesimine başlanmış, kesimi durdurmak isteyen yöre halkı da kolluk kuvvetlerinin saldırısına uğramıştır.

Etiketler
Cengiz İnşaat