CHP: Salda'yı korumak için nöbete hazırız

Salda Gölü'ne Millet Bahçesi yapılması projesine tepkiler sürüyor. CHP'li Gülizar Biçer Karaca açıklama yaptı.

CHP: Salda'yı korumak için nöbete hazırız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Salda Gölü’ne Millet Bahçesi yapılmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Karaca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Salda Gölü’ne yapmak istediği Millet Bahçesi projesinin Çevresel Etki Değerlendirilmesi yapılmadan, alelacele yapıldığını ve bunun Çevre Kanunu’na aykırı olduğunu söyledi.

Karaca, “Bir bakanlık, en önemli kanununu göz göre göre ihlal edebiliyorsa, kamuoyunda kişisel sosyal medya hesabı üzerinden verilen sözler havada kalır. Bakanlık Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan ettiği alanı koruma planı olarak millet bahçesi yapmayı öneriyor. Peki bu alanı nasıl koruyacağız?” diye sordu.

SİT ALANI İKEN NEDEN ÖZEL ÇEVRE KORUMA BÖLGESİ

Salda Gölü’nü koruma amacıyla savunulan projenin hukuk ve mantıkla bağdaşmadığını söyleyen Karaca “1. Derece Doğal Sit Alanı iken neden Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan ettiniz?” diyerek açıklamanın gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Açıklamada Salda Gölü’ndeki turizmin kontrollü olması gerektiği, mesire mantığının ve araç trafiğinin göl ve çevreye büyük zararlar vereceği de ifade edildi.

SALDA’NIN HAKKINI KORUMAK İÇİN NÖBETE HAZIRIZ

Doğayı korumanın sadece Bakanlığın görevi olmadığını, anayasal bir ödev olduğuna da dikkat çeken Karaca, “Bu ödev boynumuzun borcudur. Bakanlık, hukuku gözlerimizin içine bakarak çiğnemiştir. Salda’nın bozulmaması için her türlü hukuki süreci takip edeceğiz, demokratik haklarımızı kullanmakta tereddüt etmeyeceğiz. Kazdağları’nı korumak için su ve vicdan nöbetine nasıl başladıysak, Salda’nın hakkını korumak için Yeşilova’da vatandaşlarımız ve doğa dostlarıyla nöbete hazırız” dedi.

Etiketler
Salda Gölü Gülizar Biçer Karaca