Hidrojen yakıtlı uçak test uçuşlarını tamamladı

Hidrojen yakıtıyla yol alabilen insansız uçak, 10.test uçuşunu tamamladı.

Hidrojen yakıtlı uçak test uçuşlarını tamamladı

Uçağın geliştiricisi Commercial Aircraft Corporation of China’ya göre bu test uçuşları yeni bir enerji türünün araştırılması açısından somut bir adım.

Uçağın teknik spesifikasyonları çerçevesinde 6 metrelik bir kanat genişliği olduğu ve esas enerji sistemi olarak, hidrojen yakıt ünitesi kullandığı belirtilmelidir. C919 uçaklarının da üreticisi olan yapımcı şirkete göre, esas enerji sistemi olan hidrojen yakıt birimine ek bir lityum batarya sistemi de bulunuyor.

En son test uçuşları bu yılın başında başlayıp 10 Mart itibariyle de 10. test uçuşu farklı kuyruk tipleri ve iniş vitesleri kullanılarak bitirildi. Uçak test uçuşları süresince 24 saat havada kaldı.

Uçağın baş tasarımcısı Yang Zhigang, hidrojenin doğada kolay bir şekilde bulunduğu ve güneş, rüzgar ve diğer yenilenebilir enerji türlerinden elde edilebildiğini belirtti.

Gelecekte enerji kaynağı olarak hidrojen kullanılarak düşük karbonlu bir sürdürülebilir ulaşım sistemi yapılandırılabileceğini söyleyen Yang şunu da ekliyor: "Bu, küresel havacılık endüstrisinde çok önemli bir gelişmedir."

Öte yandan örnek uçak prototipi, imalatta ağırlığı düşürmek için 3D basım ve bileşik malzeme türünden bir dizi yeni teknoloji benimsemiştir. (Çin Uluslararası Radyosu)