‘Ticaret savaşları Barselona’ya sıçradı’

Mobil Dünya Kongresi, ‘Ticaret savaşları Barselona’ya sıçradı’ yorumlarıyla dün başladı. Samsung’un ardından Huawei de katlanabilir akıllı telefonlarını tanıttı.

‘Ticaret savaşları Barselona’ya sıçradı’

Dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından biri kabul edilen Mobil Dünya Kongresi (MWC 2019) Barselona’da kapılarını açtı. Kongreye bu yıl katlanabilir akıllı telefonlar ve 5G teknolojisi damga vurdu.

Cumhuriyet'ten Gamze Balın haberine göre Samsung’un San Francisco’da tanıttığı Galaxy Fold’dan sonra Huawei’in de katlanabilir ekranlı ve 5G uyumlu ilk cihazı Mate X’i sahneye çıkarması rekabeti kızıştırdı.

Dışa doğru katlanarak 20 santimetre genişliğinde yekpare ekranlı tablete dönüşen cihazın satış fiyatı 2 bin 299 Avro. Ancak ABD ile Çin arasındaki “mobil internet altyapıları” mücadelesi Barselona’da da sürdü. Bu da “Ticaret savaşları Barselona’ya sıçradı” yorumlarına neden oldu.

Ayrıca Washington, Avrupalı müttefiklerine, Huawei altyapılı 5G ağını kullanmamaları için çağrı yapmak üzere geniş bir delegasyonu kongreye gönderiyor. ABD, Pekin yönetiminin, istihbarat için Huawei ürünlerini kullanabileceğini savunurken, Çinli şirket buun reddetmişti.

Mate X, 6.6 inçlik bir OLED FullView ekrana sahip. Telefon açıldığında ise 8 inçlik bir tablete dönüşüyor. Samsung Fold’un kapalıyken 4.6 inç, açık halde 7.2 inçlik ekrana sahip olduğu düşünüldüğünde Mate X’in bu alanda iddialı görünüyor.

LG’den ilk 5G’li cep

Güney Koreli üretici LG’nin ilk 5G akıllı telefonu V50 ThinQ 5G, Snapdragon X50 5G modemi ile birlikte Qualcomm Snapdragon 855 yonga seti ile güçlendirildi. Telefon özel bir buhar odası soğutma sistemine sahip.

Telefon 6.4 inç Quad HD + OLED ekran, 16MP 107 derece geniş açılı, 12MP standart ve 2x optik zoom sağlayan 12MP telefoto lense sahip üçlü arka kamera kurulumu ile geliyor. Ön tarafta ise 8MP ve 5MP geniş açılı çift ön kamera yer alıyor.

Terzioğlu’na büyük ödül

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Mobil Dünya Kongresi’nde “Sektöre Büyük Katkı” ödülünü aldı.

İspanya Kralı Felipe’nin de katıldığı törenle ödülünü alan Terzioğlu’nun mobil iletişim endüstrisindeki büyümeyle, dijitalleşmeye katkıları dolayısıyla bu ödülü aldığı belirtildi.

Ödülünü GSMA Yönetim Kurulu Başkanı Stephane Richard’ın elinden alan Terzioğlu, “Sürdürülebilir ve insani kalkınma alanında yapılan işlerle ciddi etki yaratabilen bu endüstrinin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Teknolojimizi, teknolojiyle hayatını en çok değiştirebilecek dezavantajlı gruplar için kullanmaya devam edeceğiz” dedi.

Etiketler
Huawei Samsun Kongre Samsung