Mehmet Metiner Diyanet'e Seslendi: Kürtçe Hutbe Bölmez, Birleştirir

Abone ol

AKP'li Mehmet Metiner, Diyanet Başkanlığı'na Kürtçe hutbe vermesi için çağrı yaptı. Metiner, bu adımın bölmeye değil birleştirmeye hizmet edeceğini ifade etti.

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, sosyal medya platformu X hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda 8 dilde hutbe veren Diyanet İşleri Başkanlığı’na Kürtçe hutbe de vermesi için çağrıda bulundu.

'TÜRKÇE GİBİ AZİZ DİLİMİZDİR'

Diyanet’in bu eksikliği kısa zamanda gidermesini umduğunu belirten Metiner, şu ifadeleri kullandı:

"Devletimizin Kürtçe televizyon kanalı var. Diyanet 8 dilde hutbe veriyor. Nedense o diller arasında Kürtçe yok, Umarım Diyanet bu eksikliğini tez elden giderir. Kürtçe tıpkı Türkçe gibi aziz dilimizdir. Bölmez, birleştirir."

NE OLMUŞTU?

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde Türkçe, Arapça, İngilizce, Rusça, Almanca, İspanyolca, Fransızca ve İtalyanca dillerinde cuma hutbeleri bulunuyor.

Dil seçenekleri arasında Kürtçenin yer almaması sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Metiner de bu eleştiriler üzerine bakanlığa seslendi.

AKP'ye Kaç Belediye Başkanı Geçti? Yeni Katılımlar Olacak mı? Ankara'dan Sıcak Kulis Siyaset AKP’ye Geçişi Gündem Olmuştu… Özlem Çerçioğlu, İlk Kez TV100’e Konuştu Siyaset Evine ve Makam Odası Aranan Belediye Başkanı AKP’de! Rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan Taktı Siyaset Şehit Aileleri ve Cumartesi Anneleri Dinlenecek Siyaset