Vedat Milor, Hadise, Fatih Sultan Mehmet’in doomates yasağı

KAYDA GEÇSİN Vedat Milor’a ‘Menemen soğanlı mı olur soğansız mı ‘ diye çok soru geliyormuş , yemek bilgesinin kendi ifadesi . O da bir anket yaparak modaya...

Necef Uğurlu Yazar necefugurlu@gmail.com

KAYDA GEÇSİN

Vedat Milor’a ‘Menemen soğanlı mı olur soğansız mı ‘ diye çok soru geliyormuş , yemek bilgesinin kendi ifadesi .

O da bir anket yaparak modaya uyuyor, malum bu ülkede gerçekler , demokrasi anketlerle belirleniyor ya ! Ankete hayır sovan yerine taş konur deseler ne olacak doğrusu başka bir anket konusu.

Medyada görünür olmak , yazmak insana güç verir ama bu sadece bir ilüzyondur , medyanın , ekranların her alanda yaptığı esasen budur .

Konuşan , şarkı söyleyen, dizi yıldızı, en komik , en star en yazar , en gourmand filan , falan hepsi ilüzyon ve ilüzyonların gerçekte kontrol gücü filan da yoktur .

Medet ummamak lazım nitekim gitgide etkisizlikleri çıkıyor ortaya .

Ajandayı elde tutmak güçtür, Özkökün yıllarca yaptığı buydu , ajanda üzengisi onun elindeydi , gerisi reklam ve yazılanlardan daha önemlisi yazmadıklarıyla nasıl ayakta tutabildiğiydi .

Şimdi ise ülkemizin geleceğini geçmişin kapalı küflü sandıklarında arama sevdasında olanlar var . Geçmiş Mirasımızdır , bizi güçlendirecek ise bilgidir, bilgilerdir .

Medya ilüzyonuna dahil olma çabası ise tek kelimeyle acıklı , ve entelektüeller bunu yapıyorsa güvendiğimiz dağlara kar yağıyor demektir .

Menemen meselesi bunlardan biri , Vedat Milor’un menemende sovancıların kazanması sevinci çok hazin ve komikti , ve magazin yine önemli bir belge bıraktı .

Siyasi , sosyal alandan sonra menemende Osmanlı kökeni aramaya katlanmak Milordan gelince biraz ağır oldu ….

Anket sonucu üzerinden imalar, hepimiz kardeşiz %49 sovansız diyenle ile %51 sovanlı arasında kardeşlik köprüleri filan hiç olmadı , ağız tadımız kaçtı .

Dolaylı siyasi anlatımda bir menemen sovanı eksikti. Milora yakışmadı .

Sovan’a da çok yüklendiler halbuki aslolan domates menemende .

Fatih Sultan Mehmet’in domates yasağını , Çeşnici Abbas Ağa’nın başına gelenleri , mezarında kaybolan kırmızı kavuklu taş filan anlatılsaydı keşke , Fatih Sultan Mehmet tarafından konulan domates ekimi yasağının müteferrika tarafından kaldırılması 285 yıl sürmüş yahu ! Menemende ilk akla gelen domates yumurta, yeşil biber iken bunlar sovan diye tutturdular.

Neyse Tarlaya Ektim Sovan diyip geçelim .

Menemen tarifinde bile Osmanlı izi aramak olmaz mı olur, ama bari edebi olsaydı …

Zenginlik , milletçe ağız tadımız ; menemende bile saflara ayrılmayı meşru zemine oturtmayı becermenin sonra anketi üzerinden kardeşlik nutku atmanın çekişmesinde değil.

Ve geçmişle yüzleşmek , geçmiş gerçekte artık var olmadığı için zannedildiği gibi zor da değildir bırakalım ezikliği ve bu eziklikten iyilik beklemeyi .

Şimdi Hadise ve kızkardeşlerinin doğruysa basına yansıyan kardeş kavgaları kendisiyle ilgili herşeyi unutturup sadece kardeş kavgasını akıllara yazması bir nevi ‘ Karamazof Sisters’ operasyonu vallahi çok daha iyi sovanlı menemenden , şişko patates, bir kilo domates diye bir tekerleme vardı çocukluğumda nedense bu yazıda aklıma geldi , unuttuysanız hatırlatayım ….

Saygıyla Kayda Geçsin , Elimizden Gelen Budur .

Tüm yazılarını göster