Uyduruk Medyacılar Donanımlı Yayıncılar Prens’in Ölümü

KAYDA GEÇSİN Pandemi ile ilgili enfeksiyon uzmanları Proflar. Artık anlatmaktan yorgun düşmekten olacak susarlarken ekranlarda ortaya karışık konuşması...

Necef Uğurlu Yazar necefugurlu@gmail.com

KAYDA GEÇSİN

Pandemi ile ilgili enfeksiyon uzmanları Proflar. Artık anlatmaktan yorgun düşmekten olacak susarlarken ekranlarda ortaya karışık konuşması ünlü bir kardialogu dinlemekten bizde bitap düştük , niye böyle şeyler yapıyorsunuz yayıncılar .

Luzumsuz konuşmalarla dolgu yapmak böyle kritik günlerde yakışıyor mu ?

Bu kime faydalı , yapmayın Allah Aşkına .

BAşta finansal suçlar , güçlü bağlantıları olanlara , çürümeye karşı kamu yayıncılığı yapmak asla kolay değil ,lakin işiniz bu .

Pandemiyi şöhret fırsatına dönüştürmek isteyen zaten çok ,

Dizi kurtarmaya eski ünlü eşinden tutun , ki belki adamın böyle bir niyeti de

yok , 65 üstü yasaklara karşı kendisini demokrasi mücadelesi veren kahraman ilan edenine kadar ,

Önüne geleni Nazım Hikmet nitelikleriyle donatıp överse büyük şair yapar zanneden ahmağına usandık bu başıboşluktan .

Onun için son kalan bir iki değerli programın , programcıların üzerine titriyoruz.

Merkel’in ülkesinde bölge bölge kısmi tamamen kapatmalar planladığı bir dönemde demokrasi ve özgürlükleri pandemi yasağına karşı çıkmakta arayan zihniyet acınası , kimseyi kırmak istemem ama yeter !

65 üstü yurttaşlık mükellefiyetlerini (vergi yatırmak gibi) yerine getirmekte zorlananlara yardımcı olmanın çeşitli yolları vardır , erteleme, veya bilgisayar kullanamayanlar için yardım hizmeti ilk akla gelen .

Yok şayet 65 üstü hala çalışıyorsa ve genç nüfus işsiz ise aydın olanın buradaki yanlışı irdelemesi daha isabet olmaz mı ?

Ve aynı 65 üstü yasaklara rağmen kongrelerde boy gösteriyorsa , düğünlerde zil takıp oynuyor ise bunlar akıl işi değil .

Ama Pandemi yasağına karşı gelmek kimseyi demokrasi kahramanı yapmaz hele 65’ine kadar eline kahraman olmak , itiraz etmek için çok fırsat geçmiş ama hep kendinden taraf olmuş ve isyan için pendemi yasaklarını bekleyenleri dinlemek dinletmek bile ayıp.

Kimsenin yediği yok zaten .

Pandeminin dini imanı , zengini fakiri , aptalı akıllısı yok hala buradan ekmek çıkartmak isteyenler var , hepsine kalpten yuh .

Paris’de covidden günlük vefat sayısı 61 idi geçen hafta , evinden 6 mil uzaklaşamıyorsun , daha uzağa ancak izinle gidebiliyorsun , gerekli olmayan bütün iş yerleri kapatılmış ,

bizde ; yeni Porshe arabası için ‘ihtiyaç’ diyen düşünceli ünlü var ,

Porshe ile doğduğu anlaşılan ünlümüz için lüks tüketimin açık kalması o zaman şart, bakın bu mantık iktidar şöhreti ve aydın geçineni nasıl buluşturuyor değil mi !

Asıl sorun bu , birbirlerine gıkları çıkmıyor .

Kimdir bu saçmalama imtiyazlı kitleyi koruyan , medyanın basının işi tam aksi olacak iken .

Allahın garibanını Montrö ile ilgili alaya alırken neden gözden kaçırıyorsunuz bunları ve onu yanlız bırakıyorsunuz ve beni üzüyorsunuz .

Dönelim Paris’e , gece sokağa çıkma yasağı devam ediyor .

Milano’ya gelince virüsün en sert vurduğu yerlerden biri , sadece eve götürmek için açık olan yiyecek satan yerler dışında kafeler , restoranlar kapalı .

Günlük vefat sayısı geçen hafta 89 , covide yakalanan kişi günlük sayı 667 , New York data Base’e göre.

Yeni kapanma kurallarını uygulamak için İtalyan Hükümeti 70 bin kamu görevlisi görevlendiriliyormuş !,

Londra aylardır son derece sıkı bir kapanma, yasaklar uyguladığı için , parkta aynı banka oturma yasağı dahil , vakalarda günlük ölü sayısı 3 inince , ve günlük covide yakalanma sayısı 200 küsurlarda seyir gösterince dış mekanlarda bira yasağının kalkmasıyla ödüllendirilmiş halk !

Her yüz kişiden 59’una aşı yapılmış bu sayı İspanya’da 22, Fransa ile İtalya’da ise 21 imiş .

Madrid yasaklardan kaçanların sığınağı olmuş, müzeler kafeler açık olunca geçen hafta günlük ölüm sayısı 18 , covide yakalanların günlük sayısı ise 1654’e çıkmış !

Hindistan’da günlük vaka sayısı 145 bin üstü dahasını yazıp moral bozmayayım ama bizde demokrasi mücadelesi pandemi kısıtlama ve yasaklarına karşı gelerek mi başarılacak .

Bu mu ağzınızdan düşürmediğiniz bilim , ilimden anladığınız sizin , pes !

Ekranlar bu gibi hallerle baş etmeye hazırlıklı yeterli donanıma sahip mi biraz düşünün artık ,

Bu kadar ciddiyet kisvesinde labubalilik hayra alamet değil.

Ekranlarda anadili berbat edenlerden sonra yepyeni bir dalga yayılıyor , Türkçe bitti yabancı dilleri berbat ediyorlar , Möntürö diyenler, Buckingham Sarayı ve Chatham House yerine telaffuzu mümkün olmayan söylemesi orijnalinden zor yepyeni uyduruk isimler bravo vallahi !

Dünya ‘Durayım biraz Türk’ler kendilerini toparlasındalar hele sonra dönerim ‘ demiyor ve ;

Dünyanın derdi bitmiyor , ABD başkanı Biden Afganistan çıkarken bir yandan

İsrael ABD’nin İran ile nükleer konusunda yaklaşmasından memnun değilmiş. Bu arada zenginleştirme tesisinde bir patlama oldu biliyorsunuz İran’da , tamirat 9 ay sürecekmiş .

Bu sırada Kraliçe Elizabeth’in eşi Edinburgh dükü 99 yaşında sizlere ömür .

Taçlı Başların Demokrasi hayranlarının başı sağ olsun , hani demokrasinin beşiği derler ya ….. Anzak sever rektörümüz herhalde saygı duruşunda bulunmuştur diye içimden geçiyor , hani uluorta yapmasada makamında mesela kendi

kendine .

Ha birde Krallıklar artık bitmedi , bütün hızıyla devam ediyor , aksini söyleyen bazı arkadaşlara hatırlatayım , Avrupa etkin ülkeleri İtalya ve Fransa dışında hepsi akraba krallık ! Dünya akraba krallıklarla devame diyor .

Dük Rahmetli; Avrupa’nın ‘derin asalet , akrabalık kökleri ‘ olan bir adamdı , malum Korfu doğumlu ama Danimarka asıllı , Yunanistan’a Danimarka’dan kral ithal edilmişti , işte o kral dedesi .

Neyse , İngiltere Kraliçesi uğruna soyadından , ünvanlarında feragat etmiş bir asil, babası savaş kaybetmiş bir komutan , kim olduğunu Yılmaz Özdil yazınca yazılanları okudu ondan adam kalpten gitti diyenler var , nereden duydun diye uzatmayın lütfen , ben uydurdum .

Malum kadınlara haddini bildirmek için fırsat kollayan manevi maçolar var etrafta , her kadında Özlem hanımın gücü nerde görevden aldırsın adamları geçen hafta Meral Akşener bile epey azar işitti mesela , siyaset arenasında uçuşan bunca sözler arasında ‘zevzek kelimesi yüzünden hemde .

Bu durum beni aşar.

Prince Philip , Duke of Edinburgh sarayda reformlarıyla ünlü ,

Kraliçe ile kendi dairelerine mutfak yaptırmış sabah yumurta pişirirken Kraliçe çay demlermiş, çocuklar sarayda özel eğitim yerine normal okullara gitmişler, telefon bağlatmış çalınca kendi cevap verirmiş ‘Alo ben Philip’ diye , hatta Kraliçeye hediye çamaşır makinası bile almış , ama kraliyetin pahallı oyuncakları yatlar, uçaklar , atlar , safariler, yarışlar , arabaları lüks tüketimi kullanmaktan da geri kalmamış .

Aile ismi sık değişmiş, Yunan Kraliyetinde 6. Sırada ama Yunanca bilmiyor , anne tarafından Kraliçe Vittoria’nın torunu tıpkı eşi gibi.

Yüzlerce hayır hasenat işinin hamisi, banisi …

Babası Türkler tarafından yenilince Yunanistan’dan Fransa’ya sığınıyorlar , daha sonra annesi babası ayrılınca büyükannesinin yanında İngiltere’de okula gidiyor, kendi yaptığı binlerce açılış kapanış ve ayrıca Kraliçeye eşlik ettiği törenler sayısız.

Gafları ise çok ünlü ; Kanada’da bir açılışta burayı açıyorum her neyse artık demiş .

Binicilik sporu meraklısı kızı için ‘ Osurmayan ve saman yemeyen hiç bir şeyle ilgilenmiyor ‘, ‘ Elton John konserinde mikrofonu keşke kapatsa ‘Oğlunuz ne zaman tahta geçecek sorusuna ‘Benden Kraliçe ne zaman ölecek tahmin etmemi mi istiyorsunuz ‘ sözleri ona ait.

‘ Ben Dontopedalogy yapıyorum yani ağzını açarsın ayağını içine sokarsın bu benim yıllarca uyguladığım bir bilim ‘ diye bir mazeret bulmuş .

Kenya’da kendisine armağan sunan yerli bir kadına ‘siz kadınsınız değil mi’ diye sorması , Kırmızı halıyı icat edenin aklından zoru olmalı demesi, Aborigine tercümana birbirinize hala mızrak atıyor musunuz diye sorması aşağılayıcı mizahın da kralı yapıyor Prensi .

Topunu Kayda Geçelim Saygıyla Efendim, Taklitlerim köftelerden , uyduruk Pandemi kahramanları yalancı pehlivanlardan sakının tekrar saygıyla necefugurlu@gmail.com

Tüm yazılarını göster