Bu yazıda herşey hayal ürünüdür, kıskanç yapımcı dahil

KAYDA GEÇSİN Hayırdır İnşallah rüyamda TV izliyorum , yeni bir sunucu Atatürk’ün çocukluğundan bahsederken gözleri doldu , Emel Sayın’ın hani şarkı söylerken...

Necef Uğurlu Yazar necefugurlu@gmail.com

KAYDA GEÇSİN

Hayırdır İnşallah rüyamda TV izliyorum , yeni bir sunucu Atatürk’ün çocukluğundan bahsederken gözleri doldu , Emel Sayın’ın hani şarkı söylerken bir yandan göz makyajını akıtmadan gözyaşı döktüğü şarkısındaki gibi ‘samimi ‘ bir göz yaşı .

Koskoca adam ekranda sıra geç gelmişlerden , duygulu, edebiyat sever hoş bir insan aslında , yakıştırmış kendine buğulu gözleri halbuki Atamızın çocukluğuna ağlamaklı olunacak ne var , ‘her Küçük Mustafa ‘ değişinde’ kamera dolmuş gözlerine focus yapıyor , belli ki çok seviyor Atamızı ama küçük Mustafayı bir anlattı ağlaya ağlaya acınacak duruma düşürdü koskoca Kahramanı , yani büyüklüğüne yapılamayanı çocukluğuna yaptı durup dururken , zavallı küçük Mustafa imajının ne luzumu vardı , Allah herkesi sizin sevginizden korusun başta Atatürk’ü .

Derken Zongi Bongidumamba filan gibi adını ezberlemesi çok zor bir genç adam o yattıkça Allah buna ömür versin aynı Zeki Müren’in gençliği gibi tipi karşımda , tel gözlükler felan . Nereden buldular bunu şimdi ne bok yiyecek demeye kalmadan başladı bir siyanet meleği gibi konuşmaya , daha önce siyanet meleğiyle bir tanışmışlığım yok ama içimden bir his o an bu an işte dedi, neler anlatıyor …

Mesela , trafikte yeşil ışık yandığı halde önümüzde kımıldamayan uyuyakalmış sürücüye klakson çalmamalıymışız belki eşini hastaneye yatırmış iyi haber almamış olabilirmiş !

Trafik kurallarını da ihtimaller üzerine düzenliyor , uzun yolda uyuyan şöförü de demek uyandırmayıp üstünü örteceğiz belki adam sevgilisinden ayrıldı , bırakın uyusun araba devrilse kalan sağlar bizimdir .Ekranlarda yepyeni bir manyak cinsiyle müşerref oldum.

Atladım başka kanala bu sefer küp küp, jülyen ya da envai çeşit elde kesme makinası satacak gibi duran bir adam , ama profmuş, o da yıldırım çarparsa nasıl öleceğimizi uzun uzun bir o kadar tatlı tatlı anlattı ki , aydınlattı yıldırım çarpmasında nasıl öleceğimizi , önceden bilmekte fayda var esnasında ne olduğunu anlayamayabiliriz sonra , manyak ama çok tatlıydı , tam bu sırada şimşek çakmaya başladı , ekmek almaya dışarı çıkamadım korkudan herifin dedikleri çıkarsa diye.

Bir dizi izleyeyim dedim her karakter kendi kendine konuşuyor hepsi mi şizofren karakterlerin , yoo dizi akıl hastanesinde geçmiyor kaldı ki oradaki dialog inanın bu diziden daha fazladır.

Dizide karakterler sanki kendi kendine konuşan bir kabile bir araya gelmiş ve onlarda durumdan memnun değil dialog yazarlarını bekliyorlar gibi bir hal !

Derken bir galadan naklen yayın , filmin yapımcısı baş rol oyuncularını beni gölgeliyorlar , rolümü çalıyorlar ben onlardan daha meşhur olacağım diye dövmeye kalktı !

Yapımcı kıskanç, yazar, oyuncu herkesi kıskanıyor , yazarlığın , oyunculuğun , yönetmenliğin yapımcı olduğu için hepsinin kendisine ait olması gerektiğini düşünüyor , böyle olmadığını anlatmaya çalışıyorlar ama biraz kot kafa .

Kendi filminin galasında yer alan herkesi düşmanı zannediyor , yıldızları kıskanan aydede gibi bir herif.

Kıskandıkları olmadan var olamayacağını anlamıyor , onları kıskanarak oyuncu , sanatkar , yazar hiç olunamayacağını öğretmeden yapımcı yapmışlar.

Sonra ağlıyor ne olacak benim halim diye soruyor paparazzilere , onlarda yengeyi boşa iyi gelir diyorlar , onlarda belli bıkmış karı koca yapım ekibinden .

Sonra bir doktor geliyor ve teşhisi koyuyor :

‘Seni bu hale getiren sosyal medya , sosyal medya ünlülerinin yaşamlarına dair ‘yalan gerçekler’ inşaa ediyor.

Evler, arabalar, zenginlik , aşklar hepsi gerçek ve her işleri yolunda sanıyorsun ,halbuki yok böyle bir şey .

Heves etmenin ötesinde kıskanıyorsun , ve onlara bunları yapımcı olarak sağladığını zanediyorsun öfkeleniyorsun , hepsini dövmeye kalkıyorsun ‘diyor.

Adam ayağa kalkıyor doktora doğru hücum ediyor , tam orada itiş kakışta gözlüğüm düştü ne oldu göremedim , yataktan düşmüşüm yerde gözlük ararken uyandım .

Sabah kahvaltıda yeni rüyanı anlat dedi eşim, anlattım seni doktora götüreceğim dedi. Ama yeni gözlük içinmiş o beni anlıyor , sizde anlayacaksınız eminim .

Bir Rüya Saygıyla Kayda Geçsin, Öyle Bir yazı Efendim rüyalı müyalı suya sabuna dokunmadan fincancı katırlarını ürkütmeden , yazıdaki herşey hayal ürünüdür zaten böyle şeyler gerçek olabilir mi , rica ederim , insaf izlesem inanmam , ancak rüyada olur.

necefugurlu@gmail.com

Tüm yazılarını göster