AKP Nereden Nereye Geldi

Adalet ve Kalkınma Partisi, 14 Ağustos 2001 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan Liderliğinde kuruldu, 20 yıldır tek başına iktidarda son 5 yılı ise MHP ile ittifak...

Mustafa Yavuz Yazar mustafayavuz2307@gmail.com

Adalet ve Kalkınma Partisi, 14 Ağustos 2001 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan Liderliğinde kuruldu, 20 yıldır tek başına iktidarda son 5 yılı ise MHP ile ittifak halinde geçti.

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan 20 yıl içersinde AKP’yi birlikte kurduğu Başta Abdulah Gül, Abdullatif Şener, Bülent Arıç vs bir çok isimle yollarını ayırdı. Erdoğan’ın deyimi ile bu arkadaşlarını trenden indirip, trene yeni yolcular aldı.

AKP’nin kurulduğu günden bugüne Türkiye’nin tüm dinamiklerini değiştirilip yok edilmeye çalışıldı, İç politikada ve Dış politikada binlerce yıllık saygın devlet geleneklerimiz yok oldu.
20 yılda Devlet teamülü ve devlet umuru görmüş ne varsa yok edildi, Tayyip Erdoğan bu duruma ise kendince “Yeni Türkiye” diyor.

İlk kurulduğu günden bugüne çok güçlü bir lider profili çizen Tayyip Erdoğan geldiği noktada ne devleti yönetebiliyor nede AKP’yi her gün ya AKP’de bir skandal patlıyor yada Devlet yönetiminde.

AKP içinde kavgalar hat safhaya ulaşmış, içeriden aldığımız bilgilere göre Erdoğan parti içindeki tüm kontrolünü neredeyse kaybettiği ve Saray’da Erdoğan yakın olan belli bir danışman grubununda AKP yönettiği söyleniyor bu durum AKP teşkilatlarında ve Genel Merkez yönetiminde büyük rahatsızlık yaratığı konuşuluyor.

AKP teşkilatlarında kazan kaynıyor

Yine içeriden aldığımız bilğilere göre AKP’den kopuşlar çok hızlı olmakta her gün teşkilatlardan yüzlerce kişi istifa edip ayrılıyor, hatta bazı yerlerde ilçe başkanı yapacak adam dahi bulamadıkları konuşuluyor.

Taraflı tarafsızsız yapılan anketlerde AKP ilk kurulduğu 2002 yılında aldığı oyun bile çok altında olduğu konuşuluyor, eskiden Tayyip Erdoğan’n korkusundan kimse sesini dahi çıkartamazken şimdi AKP’de her kafadan bir ses çıkıyor.

Son olarak Tayyip Erdoğan’ın dava arkadaşım dediği Dönemin Bakanı Erdoğan Bayraktar 17-25 Aralık soruşturmaları ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçlayan ifadeler kullandı Bayraktar, "Benim dosyamda ne varsa, hepsi doğrudur. Benim dosyamda ne varsa, hem tapeler doğrudur, hem teknik takip doğrudur hem de benim telefon konuşmalarım A’dan Z’ye kadar doğrudur" demişti. Erdoğan Bayraktar bugün Twitter hesabından sözleri çok manidar bir Şarkıyı paylaştı Bayraktar’ın Twittini görünce dedim ki AKP Nereden Nereye Geldi.

Şarkının sözleri

Dereler çağlar oldu
Gözlerim ağlar oldu
Bir yare gönül verdim
Meskenim dağlar oldu

Yaktın yandırdın beni
Çapkın aldattın beni

Ağlarım yandığıma
Yanarım kandığıma
Dağlar taşlar dayanmaz
Benim dayandığıma
Yaktın yandırdın beni
Çapkın aldattın beni
Ayrılık yeter oldu
Halim pek beter oldu
Vefasızın hayali
Gözümde tüter oldu
Yaktın yandırdın beni
Çapkın aldattın beni

Tüm yazılarını göster