Mersin'de Fabrika Yangını

Abone ol

Mersin’in Toroslar ilçesinde ses ve görüntü sistemleri üreten bir fabrikada çıkan yangın ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangına itfaiye, TOMA ve Orman Bölge Müdürlüğü araçları birlikte müdahale etti. Patlamaların yaşandığı bölgede güvenlik önlemleri artırılırken, bulvar tek yönlü trafiğe kapatıldı. Vali Atilla Toros, yangının sebebinin adli ve idari soruşturmayla netleşeceğini belirtti.

Mersin’in merkez Toroslar ilçesinde yer alan ve ses ile görüntü sistemleri üretimi yapan bir fabrikada sabah erken saatlerde yangın çıktı. Hüseyin Okan Merzeci Mahallesi’ndeki Akbelen Bulvarı üzerinde bulunan fabrikada henüz nedeni belirlenemeyen yangın üzerine, olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına itfaiyenin yanı sıra Emniyet Müdürlüğü’ne ait TOMA araçları ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı arazözlerle müdahale edildi. Güvenlik amacıyla bulvar tek yönlü olarak trafiğe kapatılırken, bölgede zaman zaman patlama sesleri duyuldu.

Yaklaşık 6 bin 800 metrekarelik bir alanda kurulu olan işletmede çıkan yangın, ekiplerin yoğun çabasıyla kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ederken, yangının kimyasal maddelerin bulunduğu bodrum katına sıçramaması için ek önlemler alındı. Olay yerine gelen Mersin Valisi Atilla Toros, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ve MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır ekiplerden bilgi aldı.

Vali Toros, sabah 06.14'te gelen ihbarla harekete geçildiğini belirterek, şu ana kadar can kaybı yaşanmamasının en büyük teselli olduğunu ifade etti. Yangının çıkış nedenine ilişkin kesin bir bilgi bulunmadığını aktaran Toros, gece saatlerinde çalışanlar arasında bir koku fark edildiğine dair bilgiler aldıklarını, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını da sözlerine ekledi.

Afrika Sıcakları Kapıda Güncel Gaziantep'te Taksiciye Korkunç Saldırı Güncel Esenyurt'ta Yangın Paniği: Alevlerden Kaçmak İçin 8. Kattan Atladı Güncel Etrafa Ateş Açtı, Polisle Çatıştı Güncel