Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay'dan Bakan Kurum'a Teşekkür Ziyareti

Abone ol

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay'ın Samandağ ilçesinin Belediye Başkanı Emrah Karaçay’ı makamında kabul etti. Karaçay, Kurum'a deprem sonrası Samandağ'a yönelik destekleri için teşekkürlerini iletti.

Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) seçilen Karaçay, gerçekleşen görüşmede ilçede depremzedelere yönelik yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi ve Bakan Kurum’a destekleri için teşekkür etti.

MURAT KURUM'A TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Bakan Kurum'un "İyi mi her şey?" sorusuna yanıt veren Karaçay, "Sayenizde daha iyi olacak, teşekkür etmek için size geldim." dedi. Karaçay, merkezi yönetimle koordinasyon halinde yürütülen yeniden inşa sürecinin sürdüğünü vurguladı.

SAMANDAĞ’DA KONUT TESLİMLERİ DEVAM EDİYOR

Depremin ardından konut projelerinin hızla ilerlediği Samandağ’da bugüne kadar 710’u köy evi olmak üzere toplam 872 konut tamamlandı. Yıl sonuna kadar bu rakamın 1.271’i köy evi olmak üzere 2 bin 283’e ulaşması bekleniyor.

Hatay genelinde ise şu ana kadar 40 bin 586 konut, 27 iş yeri ve 5 bin 554 köy evi dahil olmak üzere toplam 46 bin 167 bağımsız bölüm hak sahiplerine teslim edildi. 2025 yılı sonuna kadar 133 bin 382 konut, 9 bin 103 iş yeri ve 10 bin 763 köy evinin daha teslim edilmesi hedefleniyor. Böylece yıl sonunda toplamda 153 bin 248 bağımsız bölümün vatandaşlara ulaştırılması planlanıyor.

Otomobil Aydınlatma Direğine Çarpıp Takla Attı Güncel Öğretmen Heimlich Manevrasıyla Öğrencisini Kurtardı Güncel Bursa'da Tekstil Fuarı, Sektör Temsilcileri Buluştu Güncel Takla Atan Otomobilden Yaralı Kurtuldu Güncel