Uğur Şahin açıkladı: Aşının fiyatı 54 Euro'dan 15 Euro'ya nasıl indi?

BioNTech/Pfizer'in Avrupa Birliği'nden (AB) geçen haziran ayında bir doz aşı için 54,08 euro talep ettiğini ancak tarafların kasım ayında 15,50 euro üzerinde anlaştığını öne sürmesinin ardından Dr. Uğur Şahin açıklamada bulundu.

Uğur Şahin açıkladı: Aşının fiyatı 54 Euro'dan 15 Euro'ya nasıl indi?

Pfizer ile BioNTech’in geliştirdiği koronavirüs aşısıyla ilgili fiyat tartışmalarına Uğur Şahin'den yanıt geldi. Alman gazetesi Bild’e konuşan Şahin, "Sipariş miktarına göre fiyatlar 15 euro ile 30 euro arasında değişiyordu" diye konuştu.

ABD ile 22 Temmuz’da bir anlaşma yapıldığını ve aşı için 19,50 dolarlık bir fiyat belirlendiğini söyleyen Şahin, "Bu fiyat modeli tüm sanayi ülkelerine teklif edildi" dedi. Şahin şu ifadeleri kullandı: "Kitlesel üretim için altyapı yoktu.

O dönemde üretimin nasıl yapılacağını, mRNA konusundaki klinik deneylerin nasıl sonuçlanacağını, üretim süreçlerinin ve fiyatın nasıl şekilleneceğini bilmiyorduk. Maliyetlerin nasıl düşeceğini ve ölçeklemenin nasıl yapılacağını belirlediğimizde Pfizer ile yeni bir teklif hazırladık."

Ne olmuştu?

Alman yayın kuruluşları NDR, WDR ve Süddeutsche Zeitung; BioNTech/Pfizer'ın AB'den haziran ayında bir doz aşı için 54,08 euro talep ettiğini ancak tarafların kasım ayında 15,50 euro üzerinde anlaştığını öne sürmüştü.

Etiketler
Koronavirüs Euro Avrupa Birliği BioNTech