Epidermis'te her mevsim epilasyon mümkün

Yaz mevsimini kendini hissettirmeye başladı.

Epidermis'te her mevsim epilasyon mümkün

Yaz mevsimini kendini hissettirmeye başladı. Giyilecek kıyafetleri, gidilecek yerleri, yenilecek yemekleri, serinlemek için aranan gölgeleleri, güneşlenmeyi ve yüzmeyi sıcak havanın artışıyla daha çok düşünür olduk. Peki pürüzsüz bir cildi? Ağdasız, sirsiz veya traşsız bir yaz mümkün mü? Yazın lazer epilasyon mümkün mü?

1994’ten bu yana güzellik ve estetik alanında hizmet veren Epidermis Polikliniği İzmir Firması Genel Müdürü ve Ar-Ge Tam Yetki sahibi Okan Yeninci’ye merak edilenleri sorduk. Yeninci, gerçek lazer epilasyonlarıyla her mevsim epilasyonun mümkün olduğunu söyledi.

“HER LAZER CİHAZIYLA YAZIN EPİLASYON YAPILMAZ”

Yeninci öncelikli olarak bu noktada kullanılan cihazın önemli olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

“Her lazer cihazı ile yazın epilasyon yapılmaz. Bunun sebebi lazer epilasyon cihazları melanin pigmentine odaklı çalışır. Yaz mevsiminde de cilt rengi koyulaştığı için pigmentasyon arttığı için lekelenme ve yanma riskleri ortaya çıkar.”

ALEXANDRİTE LPX 2020 TEKNOLOJİSİYLE YAZIN EPİLASYON

İzmir Lazer Epilasyon Yaz mevsimde epilasyonun, Alexandrite LPX 2020 teknolojisiyle mümkün olduğunu belirten Yeninci, “Bu teknolojinin sahip olduğu smart screen özelliğiyle cilde hasar vermeden tüy yanabiliyor. Çünkü uygulama bölgesindeki ten rengi, kıllanmanın rengi varsa sarı tüy ayva tüy kızıl tüy seçeneklerini seçtiğimizde sistem otomatik olarak dozajlamayı ayarlayabiliyor. Çünkü epilasyonda her zaman etkin ve hızlı sonuç almanın yolu dozajlamadır” dedi.

“GERÇEK LAZER EPİLASYONU POLİKLİNİKLERDE YAPTIRABİLİRSİNİZ”

Yeninci son olarak, mevsim fark etmeksizin lazer epilasyon işleminde ilk olarak “Bu işlemi kim/kimler yapıyor, işlem gerçek midir?”diye sorulması gerektiğinin altını çizdi. Yeninci şöyle devam etti,”Sağlık Bakanlığı’na bağlı güzellik ve estetik alanında hizmet veren poliklinikler sadece gerçek lazer epilasyon işlemi uygular. İlk olarak bunu bilmemiz gerekir. Ticari ve reklam amaçlı sözde epilasyon yapan birçok güzellik salonu mevcut. Ancak her zaman ısrarla belirtiyoruz, lazer epilasyon cihazlarının bir ehliyeti vardır. Ve bu ehliyeti Sağlık Bakanlığı verir. Cihazları da ancak uzman doktorlar kullanabilir. Çünkü lazer epilasyon tıbbi literatürde bir tedavi yöntemi olarak kabul edilir.”

Epidermis