Karantina yurdunda koşullar pes dedirtti: 'Yurt değil, Nazi toplama kampı'

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, koronavirüs hastalarının ve temaslılarının kaldığı karantina yurtlarındaki koşullara tepki gösterdi.

Karantina yurdunda koşullar pes dedirtti: 'Yurt değil, Nazi toplama kampı'

Koronavirüs salgınında ölüm ve bulaş riskini artıran Güney Afrika varyantına yakalanan bazı yurttaşların, Ankara Beytepe’deki bir yurtta zorlu koşullarda yaşamak zorunda bırakıldığı iddia edildi.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, bu yurttaşların yaşadıklarını BirGün’e anlattı.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre; Güney Afrika varyantı tespit edilenlerin önemli bir bölümünün Beytepe’deki yurda konulduğunu ve tedaviye uygun olmayan şartlarda yaşamak zorunda bırakıldığını belirten Taşçıer, hastaların çarşaflarının değiştirilmediğini, yurtta yerlerin silinmesi dışında hijyeni sağlayıcı düzeyde temizlik yapılmadığını söyledi.

CHP’li Taşcıer, Beytepe’deki yurttan iyileşerek ayrılan yurttaşlarla yaptığı görüşmelerin ardından izlenimlerini şöyle aktardı:

“Güney Afrika varyantı görülen yurttaşlar, hiçbir insana yapılmaması gereken bir muamele ile hapsedilmiş durumdalar. Bana ulaşan hastalar, gördükleri muameleyi ‘Esir kampında mıyız öğrenci yurdunda mıyız anlayamıyoruz’ diye anlatıyorlar. 10-15 gün boyunca sadece bir yatak ve komodin olan odalarda tıkılı kalıyorlar. Televizyon yok, internet zor çekiyor, zaman geçirebilecek hiçbir şey yok. Maalesef çocuklar da var. Sanırsınız hasta değil, hücre cezası almış savaş suçluları bu insanlar.”

10 GÜNDE BİR PORTAKAL

Covid-19 gibi ciddi bir hastalığa yakalanmış insanların çok iyi beslenmesi gerektiğine dikkat çeken Taşcıer, “Ama karantinada olan bir yurttaşımız, 10 günde vitamin adına sadece bir adet portakal ve bir adet armut verildiğini söyledi. Hasta bir insanın doğal vitamin alması elzem ama verilmiyor” şeklinde konuştu.

Hastalara yeterince su da verilmediğini söyleyen Taşcıer, “Bol su içmeleri gerekiyor ama günde verilen su yalnızca üç tane küçük 0.50 litrelik pet şişelerden. Akşam yemekleri ise bir çocuğun bile doymayacağı kadar az ve yetersiz. Kahvaltı kumanyaları da akşamdan veriliyor ve anons yapılıyor, ‘Şimdiden yemeyin, sabah tekrar dağıtmayacağız’ diye. Yurt değil, Nazi toplama kampı sanırsınız. Bir devlet, hasta insanına böyle davranır mı?” diye sordu.

CHP Milletvekili Taşcıer, “Bu karantina yurtlarına sağlıklı düşen, kapıdan sağlıksız çıkıyor. Hem bedenen hem de mental olarak insanları mahvediyorlar. Böyle bir karantina anlayışı olamaz. İnsanlar virüsü kaptıkları için adeta cezalandırılıyorlar” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Nazi Ankara Milletvekili