Ahmet Türk suç duyurusunda bulunacak

AKP Mardin'de bir skandala imza attı. AKP, Ahmet Türk'ün, “hasta ve yaşlı olduğu”, KHK’li olduğu ve davası bulunduğu gerekçeleriyle mazbatanın kendilerine verilmesini istedi.

Ahmet Türk suç duyurusunda bulunacak

Mardin’de seçimleri kaybeden AKP’nin adayı, Ahmet Türk’ün “hasta ve yaşlı olduğu”, KHK’li olduğu ve davası bulunduğu gerekçeleriyle mazbatanın kendilerine verilmesini istedi. Ahmet Türk başvuru hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Konuya dair Artı Gerçek’e konuşan Ahmet Türk’ün danışması Enver Ete, AKP’nin başvurusunun, hiçbir somut dayanağı olmayan, siyasi nedenlerle yapılmış bir başvuru olduğunu söyledi.

AKP’nin, Ahmet Türk hakkındaki iddianameden bazı suçlamaları itiraz dilekçesine yazdığını söyleyen Ete, “Bunlar adaylık sürecinde bile incelenecek şeyler değil. Sayın başkanın süren bir davası var. Avukatlarımız zaten o davada savunmalarını yapıyorlar” dedi.

AHMET TÜRK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

AKP adayı hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Ete, İl Seçim Kurulu’nun pazartesi günü itirazı reddettiğini, AKP’nin 3 gün bekleyerek, Çarşamba günü mesai saati bitimine yarım saat kala YSK’ye başvurduğunu hatırlattı ve “Neden 3 gün beklendi” diye sordu.

Ete, AKP’nin zaman kazanmaya çalıştığını belirtirken, “Belediyede temizlik mi yapılıyor?” sorusuna “Bilemiyoruz, başka bir şey düşünemiyoruz” diye yanıt verdi.

Etiketler
Mardin Ahmet Türk