AKP'nin tepesinden Derince Belediyesi'ne: İçimizdeki akılsızlar, Kürtçe düşmanı...

AKP MKYK üyesi Abdurahman Kurt, AKP'li Derince Belediyesi'nin Aynur Doğan'ın konserinin iptal etmesine tepki gösterdi.

AKP'nin tepesinden Derince Belediyesi'ne: İçimizdeki akılsızlar, Kürtçe düşmanı...

Gazeteci Barış Terkoğlu AKP'li Derince Belediyesi'nin Aynur Doğan'ın konserinin iptal etmesine AKP MKYK üyesi Abdurahman Kurt'un tepki gösterdiğini açıkladı.

Terkoğlu, belediyenin sanatçının konserini iptal etmesinin ardından Kurt'un Twitter hesabından paylşatığı ifadeye dikkat çekti.

Terkoğlu Halk TV'de Sözüm Var programında Kurt'un ifadesini şöyle aktardı:

"Bazen diyorum ki içimizdeki akılsızlar sayesinde PKK bütün yanlışlarını nasıl da örtüyor. Kürdün dilini ötekileştir. Sanatçısını ötekileştir. Kürde ait ne varsa PKK'laştır. Sonra da la havle ve la kuvvete...

Şiddetle kınıyorum. Bunlar sevgili Pervin (Çakar) kardeşim. Irkçılık hastalığı toplumların ve toplumsal barışın zehiridir. Korkak ve iki yüzlü davarananlar da onun gıdası olur ancak"

Belediyeye seslenen gazeteci Terkoğlu, "Uygun değildir diye açıklama yapmışsınız. Hiçbirimizi bir şey anlamamışız ya. Sizi temsil ettiğiniz partinin MKYK üyesi olan Abdurahman Kurt da anlamamış olacak ki veyahut da sizin yeterince anlatabilme kabiliyetinizin olmadığını düşünmüş ki "içimizdeki aptallar" diyor. Başka ne diyor? "Irkçı" diyor. Başka ne diyor? Kürtçe düşmanı diyor. Sizi PKK'nın önünü açmakla suçluyorlar. Buyrun bir cevap verin" dedi.

Terkoğlu, AKP'li Orhan Miroğlu'nun da karara tepki gösterdiğini hatırlattı.

Etiketler
Konser Kürt Derince