Gürsel Tekin: 'Yoksulluğun nedeni yolsuzluktur!'

Uluslararası Şeffaflık Örgütü (Transparency International), 2018 yılı Yolsuzluk Algı Endeksi'ni (CPI) açıkladı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin yayınlanan raporun ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Gürsel Tekin: 'Yoksulluğun nedeni yolsuzluktur!'

Almanya merkezli ve 118 ülkede faaliyet gösteren Uluslararası Şeffaflık Örgütü, 25 yıldır her sene yayımladığı Yolsuzluk Algı Endeksi'nin bu yılki verilerini kamuoyuyla paylaştı.

Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün (Transparency International) 2018 yılı Yolsuzluk Algı Endeksi'nde (CPI) Türkiye 180 ülke arasında 41 puanla 78'inci sırada yer aldı.

Gürsel Tekin: 'Yoksulluğun nedeni yolsuzluktur!' - Resim : 1

Endekse göre Türkiye son beş yılda 9 puan kaybederek 14 basamak gerilerken Macaristan, Türkiye ile birlikte en fazla düşüş yaşayan ülkelerden oldu. Son beş yılda 8 puan kaybeden Macaristan 46 puanla 64'üncü sırada yer aldı.

"YOKSULLUĞU BİTİRMENİN TEK YOLU YOLSUZLUĞU BİTİRMEK"

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin yayınlanan raporun ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Türkiye'nin en fazla düşüş yaşayan ülkelerin başında olması ve durumun tehlikeli boyutlara ulaşmasına tepki gösteren Tekin, yoksulluğu bitirmenin tek yolunun yolsuzlukla mücadele etmekten geçtigini belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Biraz önce yolsuzluk endeksi açıklandı. Türkiye 180 ülke arasında 78. sırada. Burkina Faso ve Gana ile aynı seviyedeyiz. Hukukun olmadığı, yolsuzluğun yaygınlaştığı bir ülke kalkınamaz, gelişemez. Yoksulluğu bitirmenin tek yolu var: Yolsuzluğu bitirmek."

Etiketler
Gürsel Tekin Inter Milletvekili Yolsuzluk